Flera medaljer i Ungdoms-SM

Helgen 25-27 mars anordnades Ungdoms-SM i U13, U15 och U17. Vi hade sju stycken spelare med i år, vilket vi är väldigt stolta över. I U17 i Sundsvall var vi representerade av Jonathan och Lucas. I U17 spelade Lucas med Leo från Halmstad och de kom till kvartsfinal i dubbel efter en första match där de vann komfortabelt i åttondelen. Tyvärr förlorade de sedan i en mycket svängig tre-setare i kvartsfinalen och når inte riktigt upp spelmässigt i matchen denna gång men vi vet deras kapacitet.

Jonatan gör sitt första SM och medverkar i alla tre kategorier: Singel, dubbel och mixed. I singel där han var med i huvudturneringen får han en tuff lottning mot slutliga trean. Ju längre matchen går, desto mer spelar han dock upp sig men förlorar i två set.

I U15 var Joel i Henån och spelade i både dubbel och singel. I dubbel spelade Joel med Gustav från Askim där de spelade bra i 1:a set men förlorade tyvärr i två set. I singel förlorade Joel i en tight första match där det kunde gått hursom och där Joel ledde i matchen. Tyvärr blev det förlust men var väldigt nära.

Joel i singel i U15

Medaljregn över U13

I U13 hade vi fyra spelare med. Josef vann sin match i kvalet och kom då in i huvudturneringen på lördagen, riktigt kul! Dock fick han tuff lottning i första matchen mot slutgiltiga trean i turneringen. Han kämpade på och gav allt han hade men det räckte tyvärr inte helt. Även i dubbel var man med men förlorade i en jämn match.

Sean vann sin första match i huvudturneringen på ett stabilt sätt. Därefter fick han möta slutgiltiga trean och förlorade i två set men gav verkligen upp till kamp i andra set.

Sean och Felus spelade dubbel ihop och kom till kvartsfinal innan de förlorade i en tight tre-setare mot de som blev tvåa. Felus spelade även mixed med Aiwei och där tog dom sig hela vägen till final, helt oseeedade där de tillslut blev tvåa. En silvermedalj i mixed till Aiwei och Felus! I singel tog sig Felus hela vägen till semifinal efter att ha vunnit tre matcher utan setförlust. Ett brons kammade Felus hem i singel efter bra spel hela helgen!

Aiwei spelade även singel och dubbel. Där tog hon sig till kvartsfinal tillsammans med Emma från Aura. I singel tog sig Aiwei hela vägen till final utan att förlora ett set. I en jämn final förlorade hon tillslut i två jämna set. En silvermedalj även till Aiwei!

Vi vill rikta ett stort tack till vår huvudtränare Nils för sitt engagemang under helgen som starkt bidrog till både bra stämning och att spelarna kan göra sitt bästa på banan!

Härligt stämning och inställning

Vi har många spelare som gör sitt första SM och kommer upp i riktigt bra nivå. Föräldrar och vår huvudtränare på plats vittnar om härlig stämning bland våra spelare men också att spelarna nu är taggade på att fortsätta träna för att utvecklas än mer. Än en gång vill klubben säga grattis till alla medverkande spelare men även till föräldrar och huvudtränare för att de var med och hejade under helgen! Det var längesedan LUGI Badminton fick med sig fyra medaljer från USM. Wow! Av: Christine

Similar Posts