Nya sjukhusområdet

Hej alla medlemmar, 

Igår tisdag 21/11 hade Region Skåne pressträff om placeringen av Nya Sjukhusområdet. Dagens inriktningsbeslutet om nya sjukhuset blir efter en enig Regionstyrelse som förväntat på Smörlyckan. 

Det betyder enligt information från pressträffen att området vid Smörlyckan tas i bruk och att Victoriastadion då rivs. Till er medlemmar vill vi säga att i dagsläget förändras inte vår verksamhet på Victoriastadion. Det är en lång process och vi vet inte exakt tidshorisont än. Den första etappen av bygget ska enligt pressträffen starta om 5-7 år men hur fort det område som Victoriastadion står på behövs är fortfarande oklart. LUGI Badminton har löpande kontakt med Lunds kommun om förslag kring ny placering och utformning av ett nytt Victoriastadion. Det vi vet är att vi utlovats en ny placering av rackethall innan arbetet med Victoriastadion tas i bruk. Vi kommer att uppdatera er om vad som händer så fort vi vet mer. 

Tills dess fortsätter vi ha vår verksamhet med träning, tävling, lovarrangemang och andra roligheter i hallen! Det blir julfest lördag 9 december i hallen, mer info kommer i dagarna. Likaså kommer det ske arrangemang under jullovet. 

Mvh Christine, LUGI Badminton

Artikel i Sydsvenskan 21/11
Artikel i Sydsvenskan maj 2023

Similar Posts