Över 50 LUGI-spelare i MBK Yonex Open!

Den 11-12 mars spelades MBK Yonex Open i Malmö med fler än 50 LUGI-spelare – hälften i ungdomsklasserna och hälften i seniorklasserna! Även i seniorklasserna spelade ett tiotal av våra ungdomar – bland annat spelade Felus, U15-spelare, sin första A-klasstävling och gick till semifinal i singel. I B-klass tog sig Casper till final efter riktigt tuffa matcher i slutspelet!

Mest framgång hade LUGI i mixed-klasserna! Så kul att det går så bra i mixed! Kanske ett resultat av att vi är många tjejer på träningarna, så att det kan bli tufft mixed-motstånd även till ”vardags”? I A-klassen var det en ren LUGI-final mellan Oskar/Sanna och Jonathan/Cassandra, där U22-spelarna Oskar/Sanna drog längsta strået mot juniorerna. Även mixeden i B-klassen tog LUGI hem genom Tony Dang i par med Emmie Nilsson från Skurup.

Fina bilder på Cassandra och Sofia i dubbel som ni ser nedan. Tack Constance!

Även i dubbel visar våra seniorer bra klass. I herrklassen var Oskar/Christophe i final och Linda vann tillsammans med Auras Hanna Olsson. Final blev det också för Sofia/Cassandra i B och i C vann Vu med Yichen Chen från Älmhult.

I ungdomsklasserna blev det hela 12 finaler med LUGI-spelare! Finaler i singel i nivå 3 för Edvin i U13, Alex i U17 och Mansvi i U13 (Bild). I Nivå 1 blev det final för Jay Zhang i U15, Mia i U11 och två vinster i U17 genom Vivaan och Yevheniia.

Det blev både finalplatser och vinster i dubbel och mixed i ungdomsklasserna! Högst upp på pallen ställde sig Mansvi/Magizha i U13 (se bild), Rohan i par med Tage från Skurup i U17 och Tormi med Vanessa från Aura i U15-mixed. Upp på pallen klev också Edvin/Joel i U13 och Tormi/Viktor i U15. 

Här kommer lite kommentarer från spelar och föräldrar:

Rex når kvartsfinal HS U11 nivå 1 men tyvärr inte mer. På en av bilderna ser vi honom i aktion och även Nikilan i bakgrunden.  

Såhär skriver Mansvis pappa: Två tävlingar utan medalj. Seger har mer betydelse. Förra helgen vann dock Mansvi två troféer, silver i singel och dubbel med sin partner Magizha Rajkumar. Tack för stödet från klubben. Resan är lång!

Jay mamma har frågat hur han upplevde tävlingen: Jay tycker det ska bli väldigt spännande att ta steget upp till en högre nivå efter att ha kommit till final för andra gången, men han fick också en bra  erfarenhet mot en ganska stark spelare. De möttes både i poolen och sen även i slutspelsfinalen i två stenhårda matcher båda gångerna. Jay är glad över att det går bättre och bättre och vill fortsätta kämpa i framtiden. Nu blir det mer och mer intressant och kul i högre nivå!

Similar Posts