Vi i LUGI Badminton tror på att alla kan utvecklas och lära sig badminton oavsett ålder. Glädjen för badminton ska göra att man vill fortsätta genom hela livet därför erbjuder vi träning från ca 6 år och uppåt. Vi för alltid en dialog med tränare, spelare och vårdnadshavare så att det ska passa med tid och nivå. På våra träningar strävar vi efter att alltid var två tränare på plats. Huvudtränaren är ansvarig för träningsupplägg och en hjälptränare som hjälper till, visar och även lär sig för att sedan kanske längre fram ha en egen grupp. Löpande erbjuder vi utbildning för våra tränare både extern och intern. Stommen i vår verksamhet är träningsgrupperna. På alla våra tränare spelar tjejer och killar tillsammans och det är vi otroligt stolta över! Alla våra grupper görs om inför ny säsong som börjar på hösten (bl a har ju alla blivit ett år äldre).

Träningsgrupper. Detta är grunden i vår verksamhet och de flesta grupper som vi har är träningsgrupper. Det finns i alla åldrar och många olika tider under veckan. I våra träningsgrupper går vi igenom badmintonens grunder: fotarbete, slag, regler. Vi tar även in koordination, rörelse och lekar i vår träning. Här finns möjlighet att pröva våra nybörjartävlingar som vi har under året, minst en gång per termin. Träningsgruppen kan man spela i flera år. Alla börjar sin träning här. När man behärskar grepp, fotarbete och har en god koordination/balans kan andra grupper vara aktuella. Träningsgrupper är också Tonårsbadminton och Minibadminton.

Tonårsbadminton. Gruppen för tonåringar och motionärer. Det kan både vara de som precis börjat på badminton och de som spelat lite längre. Tränarna blandar teknik med matchspel precis som övriga grupper.

Minibadminton. Gruppen för våra yngsta medlemmar från ca 7 år. Här startar träningen med spel med ballong och efter ett tag med badmintonboll, varvat med koordination, balans och självklart lek. Det blir en introduktion för barnen till badmintonen. Här får föräldrarna gärna vara med under vissa moment för att bidra till inlärningen.

Tävlingsgrupp. De här grupperna passar dig som har tagit ett steg längre i din badminton. Här blir det mer utveckling av tekniken men vi fortsätter ta in koordination, balans och snabbhet. Här finns ofta möjlighet att tävla utanför klubben om det finns intresse efter att man först har varit med i några av våra nybörjartävlingar. Det finns några olika nivåer på dessa tävlingsgrupper.

U17-grupp junior. Här tränar våra starkaste ungdomar under ledning av vår huvudtränare. Här finslipas tekniken men också balans, styrkeövningar och fys läggs in. Matchspel finns också med under träningen och då sker detta tillsammans med seniorgruppen. Juniorerna är från ca 15 år till 20 år.

Seniorgrupp. Vår seniorträning är de som tävlar aktivt och spelar i våra serielag. Precis som U17-grupp junior varvas teknik med balans, styrkeövningar och fys. Även här är det vår anställda huvudtränare som planerar träningarna. Matchspel sker med elitgrupp junior ofta i slutet av träningen.

Motionsbadminton. Gruppen för dig som vill träna i vuxen ålder, både nybörjare och du som spelat tidigare. Tränare finns på plats och planerar träningen som likadant här består av både teknik och matchspel.

Motionsspel. I denna gruppen så hålls inte någon träning med instruktör, utan har enbart fokus på matchspel, som sker i olika grupperingar beroende på erfarenhetsnivå.