Seriespel och lagmatcher är en viktig del av LUGI Badmintons verksamhet. Vi prioriterar lagspelet som vi tycker är viktigt för att bygga klubbkänsla och samhörighet. Därför satsar vi på att ha flera lag i det nationella seriesystemet.

Vid seriespelet för seniorer vill vi ge alla våra seniorer och en del av våra ungdomar möjlighet att vara med i lagspelet och tillsammans bygga upp vår positiva LUGI-anda. Lagen sätts samman av både seniorer och juniorer för att på bästa sätt kunna stötta och lära av varandra.

Speldatum 2023/2024. 16/9, 21/10, 25–26/11, 10/2, 9/3. Säsongen 2023/2024 har vi sex lag med i seriesystemet. Vi ber alla som är aktuella för seriespel att reservera dessa datum. Läs mer om Seriepyramiden och var alla lagen spelar på förbundets hemsida.

Deltagande i seriespel. LUGI Badminton betalar alla startavgifter och bollkostnader, så att det för dig som spelare inte ska kosta något att vara med i seriespelet. Vi vill dock att alla tävlingsspelare, seniorer som ungdomar, prioriterar seriespelet på samma sätt som klubben och finns tillgängliga för seriespel vid de olika sammandragen. Notera också att för att få alla 8 subventionerade tävlingar krävs deltagande i minst fyra seriespel.

Utdrag ur Tävlingspolicyn 2023/2024

”Våra serielag är en ju viktig del av vår verksamhet, både sportligt för att utveckla spelaren badmintonmässigt och socialt för att bygga självtillit, gemenskap och vår fina LUGI-anda. För varje sammandrag en junior/senior/motionär deltar i kan man få ytterligare en seniortävling utöver de fyra med bassubvention, upp till max åtta tävlingar med subvention. Spelare ska i möjligaste mån spela i klubbtröja under seriespelet. Vid övernattning som överstiger 300 kr/person ska detta godkännas av tävlingssektionen på förhand.”

Ställning säsongen 2022/2023

LUGI 1 spelar i Div 1 Syd

LUGI 2 spelar i Div 2 Syd B

LUGI 3 spelar i Div 2 Syd B

LUGI 4 spelar i Div 2 Syd A

LUGI 5 spelar i Div 3 Syd A 

LUGI 6 spelar i Div 3 Syd B 

Ungdomsserien. Det anordnas också ungdomsseriespel i Skåne för U11, U13 och U15. Mer information kommer så fort vi vet mer.