Reflektioner från SM

Vi hade hela 10 spelare med på SM i Malmö Badminton Center 3-5 februari; Sanna Franzén, Nils Ihse, Shaun Ekengren, Lucas Nilsson, Staffan Thorsén, Wilfred Lawrence, Linda Häggman, Elin Andersson, Christophe Ekendahl och Oskar Hansson. Även Filip Engstrand som tränar med oss var på plats. Isak Sanick och Zack Jeppesen fick tyvärr lämna WO i sista stund pga skada. Flera av våra spelare var i gång redan på fredagen i kvalet och det var många tuffa matcher från start.

I DS Elit spelade Sanna som gjorde en bra insats i huvudtävlingen men förlorade sin 1:a match tyvärr. Sanna spelade öven MD Elit med Oskar och de hade en jämn match i kvalet i tre set men tyvärr förlorade dom i skiljeset med 22-20. I HD Elit spelade Oskar och Christophe och de fick en tuff lottning i kvalet tyvärr. De har dock inte spelat så mkt tidigare tillsammans heller. Linda och Elin spelade DD Elit och förlorade tyvärr sin 1:a match men siffrorna i sista set, 21-18, talar för en bra insats i sista set. Linda spelade även i par med Staffan, som fick hoppa in för Zack, det blev tyvärr förlust i 1:a matchen i kvalet med. Elin skulle spelat med Isak, men han blev tyvärr skadad samma vecka och då hoppade Christophe in i stället. Trots att de inte spelat så mkt ihop var de nära att få till en tresetare i sin 1:a match i kvalet men förlorade tyvärr i två set.

I HD Elit-kvalet vann Filip och Wilfred sin första match, kul, men förlorade tyvärr andra. Även Nils och Lucas spelade HD Elit, de har spelat en del på senaste tiden. De fick dock en tuff lottning i kvalet men gjorde trots det bra ifrån sig, trots förlust. I HS Elit spelade Wilfred kval och vann sin 1:a match men kom tyvärr inte in i huvudtävlingen efter att ha förlorat mot 5:e seedade i kvalet.

Strålande insats av Shaun

Nils gratulerar Shaun till en av hans singelvinster under SM.

I HS Elit i huvudtävlingen var det Shaun kvar och som han spelade!! Han tog sig hela vägen till kvartsfinal efter två väldigt stabila två setsvinster. Därefter stötte han på Jacob Nilsson, Aura, semifinal-seedad. En otroligt rafflande match i tre set. Här kan ni läsa Shauns reflektioner:

Jag är väldigt nöjd med prestationen även fast jag var så nära att ta min första SM-medalj. Målet är redan där för nästa år. Kring matcherna tycker jag att även fast jag var väldigt nervös i min första singelmatch mot Richard Kuhl då jag visste att det skulle vara svårt så kunde jag hantera mina känslor bättre än tidigare vilket är något som jag har börjat jobba med. Andra matchen hade jag det svårt i början då jag hade det väldigt svårt och kunde se vissa av hans slag men lyckades till slut komma in i matchen och vann. Sista matchen mot Jacob var slutstationen för mig. Matchen mot Jacob var en av de tuffaste matcherna jag har någonsin spelat men också en av de roligaste. Många långa bollar, bra kvalité, mycket drama. Matchen hade allt kan man säga!

Så överlag är väldigt nöjd med årets SM och förhoppningsvis kan jag ta medalj nästa år. Vill bara tacka Nils Ihse och Simon Olsson för coachningen och alla som hejade på mig med.”

Vi tackar för Shauns reflektion under SM och önskar honom fortsatt lycka till framöver, likaså övriga spelare. Vi hade också 25 medlemmar på plats under dagarna som kollade på SM-tävlingarna genom ett bidrag för förbundet som gjorde det möjligt för oss att göra klubbresan ihop. Roligt för ungdomar och föräldrar att se högklassig badminton och heja fram våra spelare. Tack förbundet för det!

Similar Posts