Älmhultsträffen och Danmark

Nu märker vi verkligen att tävlingssäsongen är igång. Vi hinner ju inte med och berätta om allt roligt som händer i föreningen. Förra helgen var det dax för Älmhultsträffen i ja… Älmhult såklart!

Vi hittade flera LUGI-spelare i lottningen: Teo, Vu, Håkan, Felus, Jonathan, Tony, Josef, Viktor, Joel, Matthew.

Fick lite tankar från föräldrarna Colin, Mattias och Jonas som var med och det är himla skoj att höra. Fortsätt skicka in bilder och tankar till oss efter tävlingar:).

Det har varit en riktigt rolig helg hälsar Colin. En stor tävling med många LUGI-spelare trots en bit att köra. En bra anordnad tävling också. Josef och Tony gick in i HSU15 och de kom till kvartsfinal, de var en stark grupp av spelare med. De spelade också HDU15 och blev 3:a och i en jättetajt semifinal så så nära att vinna. Felus gick in i HSB och kom ända till final och blev 2:a. 1:a gången han spelade HSB för Felus, spännande och ovant att möta mer än 30 år äldre spelare i vissa fall.

Jonas var också uppe med sina söner och Jonathan gjorde en riktigt stark insats i HSA. Han förlorade en tajt semifinal och kunde verkligen hävda sig på A-nivå. I dubbel spelade våra spelare Joel/Jonathan bra ihop och det slutade med en semifinal i HSB-tävlingen. Alla spelare hem i bilen var laddade och ville spela i Halmstadtävlingen nu den kommande helgen. Motivation saknas inte rapporterar Jonas! Härligt!

Även familjen Wallin Ödén var igång denna helg och Mattias noterade att tyvärr har vi inte många tjejer som är ute och tävlar. En bra iakttagelse som vi ska ta med oss. Snart kommer en tjejtävling anordnas med kransklubbar, hoppas det ska locka en del tjejer att ut och tävla iaf! Teo tog sig vidare från HSB för 1:a gången och det var en av hans första B-tävlingar, starkt. Viktor spelade HSU15 för första gången, så lite tuffare motstånd nu men han hade många jämna matcher, en tre-setare bl a. Han avslutade tävlingen med att spela jämnt mot 1:a seedad vilket var en bra morot att ta med sig då det var riktigt nära en setvinst. Joel spelade väldigt många matcher (6 st) från kl 09:30-18:00 på lördagen i HSU11 och tog sig hela vägen till final där han förlorade i en svängig tresetare.

Sean var och spelade i Danmark denna helg i både singel och dubbel. I dubbel spelade han med en dansk kille och de vann HD U15A.

Även seniorspelarna Håkan och Vu var med i helgen. På ungdomssidan hade vi även Matthew med i HSU15 och HDU15 och där blev det många jämna tresetare som kunde gått hursom. Vu tog sig till kvartsfinal i HSC efter många matcher och Håkan spelade HSB och HDB. i HDB ställdes Håkan i 1:a matchen mot Joel/Jonathan från klubben. Om vi har missat någon får ni hojta, vi vill få med så många som möjligt i våra referat. Fortsätt kämpa och ha kul på badmintonbanorna!

Nu är det Scandic Hallandia nästa helg i Halmstad där vi har otroligt många peppade spelare hör jag på träningen i veckan. Sedan ska elitspelarna och flera ungdomar till Göteborg för Gotelit helgen därpå. Då blir det klubbdag på hemmaplan lördag 8 oktober mellan kl 9.30-12.30 med mycket roligt i hallen! Mer info kommer innan helgen! /Christine

Similar Posts