Många LUGI-ungdomar i Gripenträffen

Av: Lotten Wengberg

Det var hela 31 LUGI-ungdomar som åkte till Hässleholm den 1-2 februari för att tävla i Gripenträffen! Det gick riktigt bra för flera av våra unga spelare!

Äntligen fanns det U9-klass, så att Edvin Liu och Joel Wallin Ödén fick chansen att tävla. Och det gick så bra att de båda möttes i final där Edvin stod som slutsegrare! Våra kommande stjärnor!?

Det var flera som gjorde sin första tävling: Johannes Hansson, Jack Ljungdell, Ebbe Ryning, Alexander Tran, Noah Azman och Tony Lu och alla vann minst en match! Tony vann sin pool efter två hårda 3-setare. Det gjorde även Noah som verkligen fick det tufft i sin poolfinal och körde slut på både sin motståndare och sig själv med siffrorna 19-21 28-26 21-5.

I nivå-1-klasserna fick vi fyra finalister: Sofia Zhang, Sara Pramheden, Sixten Widegren och Aron Carlsson. Sofia, Sara och Sixten avancerade därmed till att spela minst nivå-2-tävlingar! Grattis!

I nivå-3-klasserna var flera LUGI-spelare i finalspel. Benjamin Tran vann både singel – utan setförlust – och dubbel igen med Neo Åström från Bjärred efter en rysare med siffrorna 22-20 29-30 21-11. Härligt, Benjamin! Även Joel Li Yang Lau var i final både i singel och i dubbel tillsammans med Anton Bengtsson. Fler finalister blev det genom Viktor Wallin Ödén och Aiwei Sun i U11. Semifinal blev det för Casper Ohlsson i U15, Emma Öhman i U15:1, Love Mansfeld i par med Axel Mattsson i U15 och Julia Bengtsson i DS U17 och DD U17 med Emilia Petersson. Stackars Julia fick bryta i semifinalen i singel sedan hennes axel hoppat ur led. Nu väntar sjukgymnastik och specialträning i 3-6 månader. Håller tummarna för en bra och snabb rehab, Julia!

Oskar Hansson, vår sistaårsjunior, har avancerat till A-klass och stod för en fantastisk prestation, när han i par med Ludwig Holm från Halmstad vann hela A-klassdubbeln! Det var tufft redan från första matchen, som de vann med 23-21 i tredje set. Tuffa matcher hela vägen, alla i tre set! Superbra, Oskar!

 

Similar Posts