Recap – SM 2020

Av: Max Gotfredsen

Den 31 Januari åkte 7 spelare, i form av Behnaz, Nils, Shaun, Max, Leo, Linda & Sofia, till Umeå för att representera Lugi i årets upplaga av de Svenska Mästerskapen.

På fredagen var det kvalspel, vilket slutade i blandade resultat för vår del. Leo & Linda spelade en otroligt bra mixed och var nära att skrälla mot seedade Kista-paret Sakti Kusuma & Isabelle Grafsund. 21-18 i tredje och avgörande set blev slutresultatet. Frustrerande nära, men klart godkänt om man har i åtanke att Kusuma senare gick vidare och spelade hem en bronspeng i herrdubbel. Även Behnaz spelade kval i mixed där hon i par med Oskar Johansson (MBK) med säkerhet kunde vinna sina matcher i två set, och därmed vara klar för spel i huvudturneringen. 

Desto tuffare gick det i de andra kategorierna. Max förlorade sin match i herrsingelkvalet mot en annan Max, från Skogås. Även damdubbeln för Linda och Sofia tog stopp i första rundan mot hemmaparet Nora Sundqvist & Selma Arvidsson. I herrdubbel fick Max & Leo med sig en WO-vinst i första rundan, i kvalfinalen fick de sedan möta Umeåparet Anton Klang & Mattias Löfgren, som tyvärr var en nivå bättre just denna gång. 

På lördagen var det dags för huvudtävlingen och även för Nils och Shaun att kliva in i på banan. För Shauns del kunde det inte blivit någon tuffare lottning i första rundorna. I dubbel fick han i par med Nils möta de rutinerade och regerande mästarna, Richard Eidestedt och Andi Tandaputra.(Som senare vann Guld) Och i singel ställdes Shaun mot ännu en rutinerad spelare i form av Mathias Wigardt, som även han nådde final i årets SM och slutade på 2a plats. 

Det skulle tyvärr bli fler förluster i den första rundan för Lugi. Linda och Sofia kämpade på bra i damsingeln, och även Behnaz tillsammans med Oskar i mixed och Emelie Borgstedt (Trollhättan) i damdubbel bjöd på bra spel. Dessvärre slutade alla dessa matcher med förlust i raka set. 

Detta årets höjdpunkt har vi så klart sparat till sist! Mixed med Nils, i par med Berfin Aslan (MBK).  Andraseedade Nils och Berfin åkte till SM som regerande bronsmedaljörer och var väldigt sugna på att nå en final detta året. Det var till en början lite svajigt spel, de kommer inte riktigt upp i den nivå de är kapabla till och blir pressade till ett skiljeset i både första och andra matchen. Men Nils och Berfin visar att de är som bäst när det gäller och kniper båda dessa set, 21-17 i första matchen, och 21-18 i andra. I semifinalen ställdes de mot Carl Harrbacka (Skogås) & Malena Norrman (Umeå). Och vilken rysare detta skulle bli… långa och jämna dueller från första boll, och självklart ännu en tresetare. Minsta möjliga marginal avgör, 22-20 i avgörande set till Carl & Malena. Retande nära en finalplats, turen var med motståndarna just idag. Men all anledning att vara nöjd ändå! Ytterligare en SM-medalj till Nils!!! STORT GRATTIS!

Similar Posts