Framgångar i Pågens tävling 2022

Äntligen är tävlingssäsongen igång igen! I helgen som gick spelades Pågens Ungdom och Senior 2022 på Malmö Badmintoncenter. Av 185 deltagare var över 40 spelare från LUGI Badminton. Det var både seniorer, föräldrar och juniorspelare på banan. Det är svårt att kunna nämna alla men vi tar ett lite axplock av alla fina prestationer.

I HSU11 hade vi Edvin och Joel med och där blev det knep Edvin 1:a platsen och Joel blev 3:a efter många jämna matcher. I HSU13 spelade Johannes, Yiming och Viktor. Där tog Johannes och Viktor sig till slutspel och Viktor kunde med en stabil final vinna i 2 set. Yiming spelade U13 som 1:a års och gjorde bra ifrån sig i poolen mot äldre spelare.

I det största startfältet på juniorsidan hade vi två stycken tävlande med i form av Tony och Tormi. Tormi hadxe en tuff lottning men spelade många bra matcher och knep en jämn tresetare i gruppen men gick tyvärr inte vidare. Jätteroligt att också Tormi spelade alla kategorier både HDU15 och MDU15. Lärorikt och väldigt nära matchvinster i båda kategorierna. Tony gick vidare från poolen och tog sig enda till semifinal där det tog stopp mot slutsegraren Mysak från Österlen. Grattis till 3:e platsen Tony. Även Tony spelade dubbel och var när vinst i par med Matthew.

I HSU17 hade vi hela fem spelare med: Teo, Casper, Wilmer, Arvid och Hugo. Här tog sig Teo, Wilmer och Casper sig vidare från gruppen och där blev det tillslut Casper och Teo i final. Där vann Casper i två set. Hugo som är 1:a års U17 fick några tuffa matcher i poolen med stod upp bra. I par med Teo tog de även hem vinsten i HDU17. Grattis!

Jasmine spelade DSU17 och fick tyvärr bara en match men kämpade på bra. En av de 1:a tävlingarna för henne så bra jobbat!

På seniorsidan hade vi mer än 25 spelare på plats. I den största klassen HSA fanns Zack, Daniel, Renkui, Jonathan, Oskar H, Svante och Isak. Flera bra matcher i poolen av våra herrsingel A-killar men det var Zack som tog sig vidare från gruppen och med endast en setförlust i hela tävlingen vinna stabilt i två set i finalen. Stort grattis!

I MDA hade vi många par med. Isak/Linda, Zack/Tove och Sanna/Markus. Här vann alla varsin 1:a match och därefter blev det Isak/Linda mot Sanna/Markus i finalen. Här vann Isak/Linda efter en väldigt jämn match. Grattis till er!

Linda och Sanna vann DDA efter vinst i alla tre gruppmatcherna. Bra jobbat!

I HDA hade vi Renkui/Svante och Zack/Isak med. Här blev det tyvärr förlust för båda i 1:a matchen i ett väldigt starkt startfält. I DSA stod Linda som slutsegrare efter att inte ha tappat ett set. Stort grattis!

I HSB spelade Per, Joel, Tony och Hampus. Per tog två vinster i gruppen men gick tyvärr inte vidare. En eloge till Per då vi fick höra om en bra coachingnärvaro hos ungdomarna! Nitish/Per spelade HDB och tog en matchvinst tillsammans.

Joel hade många jämna matcher i HSB och var väldigt nära att gå vidare från gruppen. Även Hampus var nära att gå vidare i sin pool. I HDB spelade Tony/Ba Thong till sig en 3:e plats. Stort grattis till er!

I DSB spelade Elsa, Liv och Sofia. Här blev det tuffa poolmatcher för alla tjejerna men tyvärr gick de inte vidare. Roligt också att se flera av våra ungdomar spela dubbel och mixed tillsammans. I DDB van Elsa/Sofia en jämn tresetare men förlorade sedan i semifinalen. Bra jobbat ändå. Liv spelade med Rut från Halmstad och de gick hela vägen och vann finalen stabilt i två set. Grattis Liv till dubbelsegern!

I HSC spelade Mattias, Stefan, Vu och Ba Thong. Tyvärr gick ingen vidare från gruppen men ett otroligt stort startfält var det och det gjorde att endast ettan i varje grupp gick vidare. I HDC spelade många konstellationer. Här vann Henrik/Casper en jämn dubbel tillsammans, men fick sedan se sig besegrade av slutsegrarna, också det i en jämn match. I MDC spelade Elsa/Casper, Henrik/Sofia och Joel/Cassandra. Ett väldigt stort startfält med många matcher. Tillslut vann Joel/Cassandra i en tresetare i finalen. Stort grattis! I DSC blev det hela 4 matcher i grupp och där var Cecilia väldigt nära att knipa en vinst.

Stort grattis till alla fina prestationer och kämpainsatser. Tack MBK för en bra tävling!

Similar Posts