Ute på tävlingsbanan

För er som följer oss på sociala medier så vet ni det händer massor ute på tävlingar och arrangemang för de som tävlar hos ungdomar, seniorer, motionärer och veteraner. Här kommer en del nedstamp från de senaste månaderna. För senaste nytt är det bättre att besöka våra sociala medier. Vi kommer aldrig att kunna få med alla men här ser ni lite av det som händer runt om i landet. Merparten av vår verksamhet är självklart på hemmaplan med alla våra ungdoms-, senior- och motionsträningar och här vill vi slänga ut ett hejarop till alla våra ungdoms- och motionstränare som varje vecka planera och sätter ihop träningen. Ett andra hejarop slänger vi ut ännu bredar till alla ni medlemmar som hjälper till att fältvandra, hjälpa till på nybörjartävling, bygga en prispall, hålla i föreläsningar, hoppa in som tränare och styrelsen. Ja listan är lång! Trevlig läsning allihopa!

Ungdoms-SM på flera håll i landet
Under våren sker alltid Ungdoms-SM i hela landet. Vi hade spelare representerade i alla tre åldersklasserna U15, U17 och U19 vilket är riktigt häftigt. Först ut var i februari trion Teo, Jonathan och Lucas. De reste ända upp till Baldershallen i Sundsvall för att kämpa på banan tillsammans med vår huvudtränare Nils. Och som de gjorde det. Alla tre har efter bra spel under säsongen sett till så man kom med i huvudturnerningen. Startfältet är otroligt hårt i U19 men alla tre stod för otroligt starka insatser. Teo stod emot bra i sin första match och förlorade i en svängig tresetare. Jonathan höll på att skrälla när han var nära att vinna över en spelare som sedan tog sig hela vägen till semifinal. Lucas, med styrkan i dubbel vann sin första match över de två andra LUGI-spelarna men fick tyvärr sedan en tuff andra match mot slutsegrarna och 1:a seedade.

Teo, Jonathan och Lucas i Sundsvll på U19-SM

I U17-SM fanns Alex och Joel på plats i Trollhättan. Alex var med i singelkvalet och fick möta sin dubbelpartner där Alfred och sedan fick de en tuff match i dubbeln. Joel var efter starkt spel under säsongen redan inne i huvudturnerningen på lördagen. Tyvärr blev det tuffa första matcher i alla kategorier denna gång. Alla erfarenheter är bra och SM är verkligen tuffa matcher.

I år spelades U15-SM hela vägen uppe i Umeå. På plats var Aiwei, Matilda, Mette, Sean, Josef, Felus, Alexander och Viktor i U15. Så många spelare på plats gör det till ett fantastiskt lag och gör att det blir bra stämning både på och utanför banan. Bara att bli uttagen till SM och få vara med i den miljön med domare etc. är otroligt lärorikt. På förhand visste vi att en del av våra spelare skulle fajtas om medaljerna. Det är tajt i toppen och många av våra spelare var med i slutspelet både i singel, dubbel och mixed vilket är fantastiskt. Lucas och Nils som var med som coacher hade späckat schema för att kunna hinna med att stötta spelarna. Det var många starka insatser från spelarna. Vill ni se mer gå in på våra sociala medier. Resultatmässigt blev det tillslut 3🥇| 2🥈| 1🥉 vilket bar kan stavas wow!

Hör Nils resonera: “Så mycket idrott kan betyda, det är brutalt. Vi gör som lag ett fantastiskt U15-SM där några åker hem nöjda och andra lite mindre nöjda. Det är en konstig känsla att ena stunden glädjas med lyckliga spelare för att i nästa stund trösta några. Oavsett resultat ska alla spelare vara stolta över den resa de gjort och gör. Det är en ära att få följa er träna hårt, vara bra kompisar och fina människor. Kom ihåg att det är viktigast, inte resultatet i enstaka tävlingar. Nu fortsätter vi resan tillsammans, mot nya mål och fortsatt utveckling”. Taget fritt till viss del från hans egna resonemang på sociala medier. LUGI Badminton kan bara hålla med!

Lucas och Nils grattar på banan
Mette och Aiwei tar guld i DDU15
Sean på banan i HDU15

Seriespelet är avklarad
I mars spelades också serien klart för alla våra sex serielag som har spelat under säsongen 2023/2024. Många starka insatser från Lugi 1 till Lugi 6 under säsongen, där vi som vanligt blandar juniorer och seniorer i lagen. Vill ni se alla resultat hittar ni det här. Grattis till seriesegern i Div 2 Syd B säger vi till LUGI 2 som tyvärr inte får gå upp då vi redan har vårt 1:a lag i Division 1 Syd. Tack till Nils för arbetet med serielagen, Per som ser till att försöka ändra tider så det passar våra spelare och såklart alla lagledare och spelare som ser till att ställa upp i matcher både på hemmaplan och när vi är iväg på längre resor. Vamos LUGI!

LUGI 2, LUGI 3 och Lugi 4 firar vinsten på hemmaplan
LUGI 4 med lagledare Jonatan
LUGI 2 firar serievinsten

Veteran-SM och många på pallen
Veteranspelarna Linda, Karin, Annelie, Anne-Marie, Håkan, Staffan, Christine och Cheddi begav sig till Västerås för att även dom fajtas om medaljer. Det var många härliga matcher men också avslappnade stunder mellan matcherna. Förutom tejpade knän, lite skador, felkörningar, snöslask, roliga skratt blev det också strålande insatser och alla fick till slut med sig minst en medalj hem. Det blev till slut 1 guld, 5 silver och 6 brons. Här ser ni en del bilder från helgen. Riktigt bra kämpat allihopa både på och utanför banan! 

Nästan alla veteranspelare på en bild
Guld och silver i DDV40
Silver i HDV50 för Staffan

Flest startande i MBK Yonex Open
Samma helg som Veteran-SM spelades även ungdoms- och seniortävling i Malmö. Vi hade 77 spelare med, både juniorer och veteraner, nästan en fjärdedel av alla anmälningar. Istället för att ta upp resultat vill vi istället uppmärksamma ett otroligt rekord i antal spelare. Våra rutinerade aktiva Lotten och Bosse stod för en stor del av coachningen för ungdomarna. Det är alltid lurigt att försöka nå alla spelare under en tävling och vi försöker verkligen att göra vad vi kan under tävlingar. Rutinerade spelares föräldrar försöker också ta ansvar vilket vi är väldigt tacksamma för.

Tävlingar och annat
Det har såklart också varit andra tävlingar under våren och det är svårt att få med alla. Vi är tacksamma för alla bilder ni skickar in och försöker få med de som vill vara med på våra sociala medier. Vi vill också uppmärksamma och uppmuntra spelare att fortsätta heja på varandra under tävlingar. Vi har också gått ut med information till alla tränare om vad det innebär att tävla och träna. Både vad det finns för förväntningar på spelaren men också föräldrar. Här kan ni läsa mer om det.

Det är mycket kvar innan säsongen är slut och vi ser framemot både senvåren och sommar! /LUGI Badminton

Similar Posts