Topplaceringar i Swedish Youth Games

Av: Lotten Wengberg

Swedish Youth Games i Malmö är en stor tävling med mycket internationellt deltagande, speciellt i U15- och U17-klassen. Det är alltid badminton på av hög klass i tävlingen. LUGI hade fem spelare med; Lucas Nilsson i U17, Joel Lau i U15 och Felus Ding, Josef Fang och Aiwei Sun i U13. I år sammanföll tävlingen med vår egen EuroFinans Senior Cup, vilket gjorde att det inte vara så många från LUGI som hade möjlighet att åka in och titta på tävlingen i Malmö.

Och det var ju lite synd, eftersom vi för första gången på många år hade LUGI-spelare med i semifinaler och finaler! Det var i U13-klassen, där våra duktiga spelare överraskar positivt i tävling efter tävling!

U17-klassen hade stort internationellt deltagande – en riktigt tuff tävling! Lucas Nilsson i par med Leo Fager från Halmstad tog sig till kvartfinal efter storspel i två matcher med en rafflande match i sextondelen som de vann med 21-19 tredje set. Även i kvartfinalen mot tredjeseedade danska paret stretade killarna emot bra men tappade i två jämna set.

Aiwei Sun gjorde en strålande insats i U13-singel, där hon gick vidare som pool-etta och tog sig till semifinal. Där spelade hon mot Komets Xiaoyin Liang, men fick ge sig efter tufft och bra spel! I dubbel där hon spelar tillsammans med Auras Emma Friman mötte de ett av Sveriges starkaste par redan i första matchen. Det blev en spännande 3-setsmatch där Aiwei/Emma vann klart i tredje set, efter att ha tagit kommandot i matchen redan i andra set.

Även Felus Ding överraskade positivt och vann sin pool i singel efter starkt spel. I dubbel inledde Felus i par med Josef Fang med en kämpamatch där de vann i två set, med ett rafflande andraset som slutade 24-22. Därmed var de i semifinal där de ställdes mot andraseedade tvillingarna Hyltner från Spårvägen. Det blev en jämn match mot Hyltnerbröderna som vann i två set med 21-16 21-15 – det bästa dubbelspel jag sett våra killar prestera! Riktigt bra kämpat Felus och Josef! Hyltners vann sedan även en mycket spännande och välspelad final. Länge sedan jag såg så bra spel i U13-klassen!

Similar Posts