Wengberg-priset

Bosse och Lotten Wengberg har varit engagerade i LUGI Badminton i mer än 40 år. Deras roller har varierat under årens lopp men den röda tråden är att engagemanget alltid funnits där för klubbens bästa. De har bidragit mycket till klubben under årens lopp med badmintonkunskap, ideér, tid och gör fortfarande. För att lyfta deras långa positiva inverkan på klubben införs därför Wengberg-priset.

Bosse och Lotten har ofta återkommit till ”LUGI-andan” som de beskriver som att vara en god förebild, vara en schysst kompis och bidra till gemenskapen i klubben. Det ska vara ett starkt kriterium för den ungdomsspelare som tilldelas priset. Vid årsmötet 28 september 2021 beslutades att priset skulle införas.

Priset ska tilldelas en ungdomsspelare som:

  • Arbetar i ”LUGI-andan” för att motivera andra klubbmedlemmar och är en förebild både på och utanför banan.
  • Har hög träningsnärvaro under säsongen.
  • Är en god lagmedlem.
  • Visat på personlig utveckling inom badminton under året.

I priset ingår: Ett inramat diplom med kort motivering, signerat av ordförande och huvudtränare. Ett bidrag på 1000 kr till den aktive spelaren delas ut.

Detaljer: Information om att priset finns ska informeras av en styrelseledamot till alla huvudtränare i god tid innan KM, där tränarna kan återkomma med förslag och motivering. Information om priset ska också läggas ut på hemsidan. Styrelsen tar beslut i frågan, som skrivs in i styrelseprotokollet.

Tidigare stipendiater:
2022: Lucas Nilsson
2023: Casper Ohlsson
2024: Tormi Pruulmann-Vengerfeldt

2024 års vinnare: Tormi Pruulmann-Vengerfeldt tillsammans med Bosse och Lotten Wengberg.
2023 års Wengberg-pris vinnare Casper Olsson tillsammans med Josef och Teo (också nominerade) med prisutdelare Bosse och Lotten Wengberg.