Efterlängtat Klubbmästerskap 2022!

Äntligen fick vi avsluta säsongen med ett efterlängtat Klubbmästerskap och grillning efter två års uppehåll. Hela 117 spelare deltog och vi lyckades spela 162 matcher under lördagen 4:e juni. Vi fick även dela ut Wengberg-priset till en ungdomsspelare för 1:a gången!

Wengberg-priset
För 1:a gången delades Wengberg-priset ut till en ungdomsspelare. Vi hade fyra nominerade ungdomsspelare: Teo, Liv, Casper och Lucas. Alla fyra är väl värda priset men slutligen var det Lucas som tilldelades priset med motiveringen: “Visat på stort engagemang och tagit ett större ansvar kring aktiviteter i klubben. Har utvecklats till en väldigt uppskattad tränare. En omtänksam person som uppträder juste på banan, kämpar väl och är uppmuntrade mot sina LUGI-kompisar. Lägg därtill hög träningsnärvaro och viljan att göra sitt bästa på träning. Spelaren har under säsongen visat på fina prestationer i både ungdoms- och seniortävlingar. Härmed tilldelas 2022 års Wengberg-pris på 1000 kr till Lucas för uppmuntran till fortsatt utveckling inom både badmintonsporten och tränarrollen.

Bästa klubb Euro Finans Junior Cup
Helgen 14-15 maj spelades ungdomstävlingen Euro Finans Junior Cup. Vi hade många spelare med i tävlingen och i samband med tävlingen fajtades också alla klubbar för att bli “bästa klubb”. Efter beräkningar för antal räknade vinster oavsett nivå var det tre lag som kom högst: De tre lagen var Helsingborg på 26p, Halmstad på 34p och LUGI Badminton kl 104p. Hemmaklubben segrade alltså! Priset togs emot av alla spelare som var med under tävlingen på KM, se bild nedan!

Firande av sportsliga insatser
Vi firade också våra tre serievinster i seriepyramiden med vinst i Div 1 Syd, Div 2 Syd B och Div 2 Syd A. Även vårt Lag-SM guld i U13 och våra individuella medaljer på U13 SM firades. Vi grattade även våra veteraner för deras insatser i Veteran-SM.

Vår elitsatsande spelare Shaun Ekengren
Spelarna hade också möjlighet att träffa vår elitsatsande spelare Shaun som tränare minst 1 gång om dagen. Han fick berätta lite om hur han ser på badminton.

Roliga matcher och härlig stämning
Under dagen blev det många härliga matcher med bra spel. I generationsdubbeln var det mycket skratt och bra stämning. Under grillningen mitt på dagen fick vi ta en paus i solskenet. Till alla föräldrar, spelare och medlemmar vill vi säga tack för att ni hjälpte till under dagen och stort tack till kansliet med Sofia och Fredrik! Här ser ni en del bilder från helgen. Vill ni se mer så har Quan gjort ett fint album, det hittar ni här! För alla vinnare ska ni ha fått mail om t-shirt storlek, men då tryckeriet har semester så kommer tröjorna först i augusti. Vi delar ut dem så fort vi får dem. Tack för en härlig dag! /Christine

Similar Posts