31 spelare i MBK Yonex Open

I helgen spelades MBK Yonex Open i Malmö Badmintoncenter. Det var många röda LUGI-tröjor i hallen dessa dagar. Hela 31 ungdomar och seniorer var igång och spelade, så himla roligt! Flertalet föräldrar, seniorer och ungdomar talar om god stämning och mycket hejande i hallen. Fantastiskt! Vi har nu även uppdaterat tävlingsreferatet då vi ju hade flera ungdomar i spel än vad vi fick med först efter att ha pratat med huvudtränaren Nils på plats.

Vi hade flera ungdomar igång under helgen: Rohan, My, Elsa, Benjamin, Casper, Teo, Sean, Tony, Sofia, Wilmer, Abhav och Anton.

Casper och Teo tog sin an HSC-klassen. Båda tog sig vidare från gruppen till slutspel. Casper tog sig till semifinal, där han förlorade i en tresetare, men visade på starkt spel i poolen. Teo tog sig hela vägen till final och vann tillslut efter en stabil vinst mot Mattias. I HDC hade vi två far och son par, Henrik och Jing och Teo och Mattias. Här vann Mattias och Teo. Vi hade även Jun, förälder till Tony med i HSC. Här blev det vinst i två matcher och var så nära att gå vidare från poolen.

DSC var en stor klass med hela 10 spelare och tre pooler vilket är väldigt ovanligt. Kul att äntligen damklasserna har många anmälningar. Både My och Elsa, egentligen ungdomsspelare, gick in i DSC vilket inte är helt lätt. My fick en tuff lottning men spelade en jämn tresetare i poolen, där en vinst var nära. För Elsas del var det stabilt singelspel hela helgen. Först blev hon klar pooletta och utan någon setförlust vinner hon hela DSC som U19-spelare. Elsa spelade även med Sofia i DDB, i en stark dubbelklass, där de vann 1:a matchen. I semifinalen mötte de slutsegrarna men stod upp bra spelmässigt.

I HSU15 hade vi många spelare med i tävlingen som vanligt. Anton hade en tuff pool men gjorde bra ifrån sig i sina singelmatcher och visade att han trots tufft motstånd kämpar och var nära setvinst i flera matcher. Även Abhav hade en tuff grupp men sliter även han på banan. Wilmer var riktigt nära en setvinst i 1:a matchen efter en riktigt jämn tresetare. Rohan hade en tuff pool men tog sig vidare till slutspel. Där stötte han dock på Tony men i 2:a set var det jämt.

I HSU15 gick Sean upp en åldersklass och blev 2:a där, Tony blev 3:a. Tony och Sean spelade dubbel i HDU15 och kom två i den klassen efter många bra dubbelmatcher.

I en väldigt stor HSA-klass, där vi hade sex spelare med, spelade Zack riktigt bra hela helgen och tog sig hela vägen till final där han dock fick se sig besegrad. 2:a plats till Zack! Oskar S och Zack var i samma jämna pool och Oskar S gav Zack en tuff match i poolen och var nära avancemang, sista set blev 22-24. Isak, Christophe och Oskar H (U19-spelare) gick alla vidare från gruppen. Renkui gav på starkt motstånd i sin pool även han. Riktigt starkt gjort insats av alla herrar.

I HSB tog Jonathan steget som ungdom upp i denna klass och tog sig enda till semifinal efter många jämna tresetare. I gruppen spelade han tresetare mot Håkan, där Håkan vann. Hampus tog sig också till slutspel och i kvartsfinal vann Jonathan över Hampus också det i en jämn tresetare.

I HDB vann Svante efter många jämna matcher tillsammans med Marcus. Där spelade även Jesper och Håkan bra och tog sig enda till semifinal, det gjorde även Renkui. I MDB vann Renkui mixedklassen med Hanna från Malmö.

Zack tog sig i par med Oskar S också till final i HDA där de mötte Wilfred och Marcus. Zack och Oskar S drog längsta strået och vann i en svängig final. Det kan nämnas att 3 hela LUGI-par var i semifinal. Även Christophe och Isak var i semifinal och även vår U19-spelare Oskar H. Så 7 av 8 spelare i HDA var från LUGI!

Elin och Sanna blev 2:a i DDA efter bra spel i helgen. De förlorade i en väldigt jämn och lång final på 50 minuter. I MDA vann Isak och Elin hela kategorin efter vinster över många väldigt starka mixedpar. I semifinalen vann Isak och Elin med de otroliga siffrorna 30-29, 21-17 över Christophe och Sanna.

Flera härliga matcher i helgen och vi fortsätter det aktiva tävlandet framöver men nu tar vi lite påskledigt från tävlingarna. Glad Påsk! Av: Christine

Similar Posts