Flera tävlingar i oktober

I början på oktober hade vi både våra elitspelare och flera av våra ungdomar upp på Gotelit i Göteborg helgen 8-9 oktober. Seniorerna var representerade av Elin, Isak, Wilfred, Linda och Leo. Enbart en elittävling denna gång, så coolt! Wilfred tog sig vidare från gruppen, riktigt bra efter två stabila vinster och därefter en riktigt tajt tresetare. Därefter blev det slutspel och en bra vinst även där. Så kvartsfinal för Wilfred, starkt, visar att han kan ta sig långt i elittävlingar.

I HD Elit blev det tyvärr förlust i en tresetare i par med Leo och även i MD Elit var det rätt nära att han gick till kvartsfinal efter en bra 1:a vinst med Marion dock lite tuffare i 2:a matchen. I DD Elit gav Elin och Linda och upp till bra motstånd men föll i två set.

Isak och Elin förlorade men ställde upp på bra motstånd i MD Elit. Isak och Oskar spelade HD Elit men de fick en tuff match mot ett par som sedan gick till kvartsfinal. Kommentarer från spelarna var att det är roligt att få sådana här tuffa matcher, de känner att det är högt tempo och att det krävs få missar på den här nivån. Kul att höra och att de är taggade för mer framöver!

Samtidigt åkte coacherna Nils, Oskar H och Kui tillsammans med föräldrar till andra hallar i Göteborg för Gotelit. Nils var i med U15-spelarna i Mölndal med Sean, Aiwei, Felus, Tony och Matthew. Aiwei och Felus spelade i U15 SJT vilket är tuffare detta året då de är förstaårs. För Aiwei blev det flera tuffa och välspelade matcher och en kvartsfinalplats i singel. Bra jobbat! I MD blev det kvartsfinal med Felus efter bra spel. Felus var nära att ta sig vidare från gruppen i ett starkt startfält. Både Sean och Tony tog sig vidare från gruppen i MJT, starkt jobbat. Där vann Tony över Sean i en tresetare kom Tony kom till kvartsfinal, grattis. Även dubbel för Sean och Tony, roligt att det är mer dubbel hos alla spelare nu. Det fanns även flera andra klasser. Matthew gick vidare i HS U15MTJ också, bra jobbat! Sean och Matthew fick där mötas i 1:a matchen tyvärr. Även Matthew spelade dubbel och var nära att ta en match i par med Mysak.

Oskar H var med Jonathan, Teo inne i centrala Göteborg. Jonathan spelade en jämn tresetare i gruppen och gav upp till bra motstånd mot en norsk spelare rapporterar Oskar. Tyvärr förlust dock. Jonathan och Teo spelade också dubbel där det även var norskt motstånd men det blev för tufft denna gång. Även Teo ställde upp i MJT och var riktigt nära att gå vidare från gruppen.

Kui var i med Josef, Edvin, Joel och Viktor i Västra Frölunda. Alla killarna fick känna på tufft motstånd och det blev många tuffa matcher. Både Edvin och Joel tog sig vidare till slutspel i U11 HS, starkt jobbat båda två. Både spelade också dubbel vilket är riktigt roligt att se! Josef spelade hela 12 matcher under helgen, vilket verkar vara något sorts rekord. För Josef blev det tillslut ett brons i HS U13 SJT, silver i MD U13 SJT och guld i HDU13SJT.

Viktor var också med i SJT och där hann bjöd på bra motstånd mot seedade spelare. En lång match mot Alexander där tillslut Alexander vann. Även Viktor körde dubbel, kul att se! Överlag hör vi från coacherna att det är rejält engagemang i hallen, alla hejar på varandra, spelarna är peppande mot varandra och även att det är roligt och få möta andra spelare än vad man brukar. Och såklart att det är hög konkurrens!

Hoby Smällkaramellen Höst

Söndag 23 oktober var det dax för nybörjartävling i Hoby. Vi hade flera spelare med och kul att få vara i en ny hall och möta nya spelare. Mycket lärorikt för många av våra spelare. I HSU11 hade vi vi Aarush, Nikilan och Leo med denna gång. Bland många Blekingespelare lyckades alla tre ta sig vidare från gruppen, bra jobbat. Tillslut fick alla medalj efter många jämna matcher. Det var mycket att lära sig: hantera känslor, lära sig linjer, veta var man ska serva, tacka för matchen. Mycket på en dag men även att heja på andra spelare! Bra jobbat Aarush, Leo och Nikilan.

I HSU13 spelade Desmond och även han fick många matcher att spela, kul. Flera jämna matcher och även här svängde spelet mycket. Otroligt nära pallplats denna gång han är laddad för nästa tävling. Även här många lärorika tillfällen och situationer hur en match går till. Mansvi kämpade i DSU13 och som hon kämpade, hela vägen till final. Flera jämna matcher och gav verkligen slutgiltiga vinnaren en match. Bra jobbat!

I DSU15 spelade både Larshya och Saga. Kul med tjejer på plats. Här blev det många matcher för tjejerna och även flera jämna matcher. Vi hann även prata lite taktik och hur man kan tänka i olika situationer. I HSU15 hade vi tre spelare med och alla gick till slutspel. Kul! Här kunde det gått hursom. Tillslut var det Milo som drog det längsta strået och stod som slutsegrare. Bra jobbat Milo, Zimo och Abhav. Kul också att se alla som hejar på varandra i matcherna. I DSU17 spelade Constance, blev tyvärr bara 2 matcher denna gång. En vinst och en förlust men ändå roligt att få möta nya spelare. Tack alla föräldrar som var med upp och hejade!

Här kommer en del bilder från helgerna som varit. Nu ser vi framemot seriespel för seniorer lördag och söndag 22-23 oktober (flera platser i Södra Sverige) och även Ungdomsserien 23 oktober i Helsingborg.

Similar Posts