Regionläger för U11 och U13 i Tranås

När vi anordnade vår stora seniortävling i hallen 4-5 november hade vi även spelare som var i Tranås på Regionläger för U11 och U13. Här kan ni läsa lite mer om hur dom hade det!

Till det regionala Utvecklings- och Utbildningslägret för U11 och U13 i Tranås den 4-5 november hade LUGI fem spelare anmälda – Magizha Rajkumar, Nikilan Rajkumar, Yiming Ye, Edvin Liu och Joel Wallin Ödén. Lägret riktade sig till spelare som spelar eller siktar på att spela SJ T eller andra tävlingar på högre nivå. Det vara två badmintonpass på lördagen och två på söndagen.

Cecilia Ödén var en av chaufförerna till Tranås och hon var också med som ”hemmatränare” på lägret. Såhär skriver Cecilia: Jag hade förmånen att vara med på regionslägret i Tranås under söndagen. 13 unga badmintonspelare från södra Sverige och 3 tränare. Det var koncentration och aktivitet. Massor med badminton! Lite godis, spel och egenpåhittad sport på tennisplan. Häng med nya och gamla badmintonkompisar. Duktiga tränare som var både konstruktiva och peppande. Jag lärde mej om förflyttningar och taktik i dubbel. Tror att barnen också lärde sig en del… 

Edvin som var med på lägret som spelare tyckte lite såhär: Det var ett bra läger där tränarna var mycket fokuserade på olika tekniker. Deltagarnas nivå var ganska ojämn och det fanns vissa som var på mycket hög nivå. Därför delade tränarna upp oss i två mindre grupper vilket var jättebra. Det kändes lite långt att åka när lägret bara var två dagar, men sammantaget så var lägret roligt och intressant.

Tack för att ni fortsätter skicka in bilder och referat till oss. /LUGI Badminton

Similar Posts