Lyckad helg i Halmstad

Helgen 26-27 mars var vi mer än 25 ungdomar och seniorer som åkte upp till Halmstad. Ungdomstävlingarna var i nivå 3 så det var tuff konkurrens. Det är alltid roligt när ungdomar och seniorer spelar samtidigt. Under lördagen var det mest singelspel för ungdomarna.

HSU11 hade hela 25 spelare så det var den största ungdomsklassen. Här hade vi både Joel och Edvin vidare till slutspel och där fick dom tyvärr mötas i 1:a slutspelsmatchen där Joel drog det längsta strået denna gång.

I HSU13 tog sig Viktor vidare från slutspelet och ända till semifinal där han mötte slutsegraren.

I HSU15 hade vi som vanligt många med från klubben. Här var både Hugo och Tony riktigt på gång i helgen. Både tog sig till kvartsfinal och Tony gick hela vägen och vann i en jämn tresetare. Stort grattis till bra prestationer!

Även Rohan, Ahbav och Anton spelade i HSU15 där de hade gjorde många fina prestationer i sina respektive poolmatcher.

Många tighta dubbelmatcher fick vi också höra om från nagelbitande föräldrar bredvid banan.

Många av våra seniorer var också på plats och där var Carl på banan i stort sett hela helgen. 9 matcher blev det under helgen och där möttes Carl och William i kvartsfinalen i en jämn tresetare. William blev sedan 3:a i HSB. Benjamin gick in i HSB och även han gick vidare från gruppen men möte sedan slutliga tvåan. Renkui spelade i HSA för 1:a gången och satte bra motstånd mot rutinerade HSA-spelare. Han var även en lysande kraft bredvid banan med coachning och pepp till ungdomarna. Vi hade även Christophe, Linda och Leo med i dubbelkategorierna. I HSB spelade Hampus många tighta matcher i sin pool som var väldigt jämn. I HSC gick både Teo och pappa Mattias vidare till slutspel.

Wilmer spelade i U17 sig vidare från poolen och gick till slutspel där han förlorade mot tvåan.

I DSC spelade My och hon kom 2:a i den klassen.

Extra roligt är det också att vi har hela familjer på plats som är inne och fajtas på banan. Familjen Wallin hade alla sina familjemedlemmar igång. Även andra föräldrar ser vi spelar vilket är superkul, då ofta tillsammans med sina barn i dubbelklasserna.

Vi har inte tagit upp alla spelare i tävlingen här men vi vet att våra spelar är inne och kämpar till sista boll och även har roligt utanför banan. Alla framgångar till trots vill vi verkligen ta upp den gemenskap och glädje som vi hör från både föräldrar och ledare. Vi vill även rikta ett stort tack till våra seniorer som inte bara spelar själva utan även tar sig tid och stöttar våra ungdomar och coachar dom vid matcherna.

Avslutningsvis vill vi tackar arrangörsklubben Halmstad Badminton för en lyckad tävling! /Christine

Similar Posts