Helgen 2-3 april i Karlshamn

Helgen 2-3 april åkte 9 seniorer och 25 ungdomar till Sydostsmashen Vår i Karlshamn för att tävla. Ett riktigt stort speldeltagande på 207 spelare gjorde att två hallar användes och det var verkligen fullt ös hela helgen. Denna tävling hade både Nivå 1 och Nivå 3 för ungdomarna så vi hade många spelare som inte tävlat tidigare. Här har vi ett axplock av alla spelare i klubben med flera fina prestationer.

I den yngsta klassen U9 hade vi Ellie och Mia med och de var bara deras andra tävling. Som U9-spelare fick de tampas med även U11-spelare i samma klass. Trots det kämpade de på bra och Ellie var nära vinna en match i en jämn tresetare.

I HSU11N+U9N spelade Yi Ming hela sex matcher och lyckades vinna alla så han slutade som slutsegrare i HSU11+HSU9, det utan att ha förlorat ett set.

I HSU15N vill vi gratulera Alex som genom stabilt spel tog sig hela vägen till final och vann. Emilio lyckades med samma bedrift i HSU17N där han också efter stabilt spel vann sin klass.

I HSU11 spelade Edvin sig ända till semifinal. Joel hade en tuff pool med två jämna tresetare mot bl a slutliga tvåan.

I HSU13 spelar Viktor bra i poolen och blir pooletta, vinner sedan en tresetare i slutspelet innan han förlorar i en väldigt jämn tresetare i semifinalen.

I HSU15 är det väldigt tävlingsflitigt, kul! Vi hade vi fem av åtta slutspelsplatser från klubben: Felus, Tony, Sean, Arvid och Rohan. Bakom dom fanns tätt skuggande Hugo och Arvid denna gång i poolen, där de bjöd på bra motstånd. Här stod Felus som slutsegrare i den klassen. Många derby blev det i slutspelet och gruppen mot LUGI-spelare. I HSU13N blev Tormi 3:a efter att ha spelat en jämn tresetare mot slutgiltiga tvåan. Milo, som spelade sin första tävling tog sig vidare från poolen och vann även en match i slutspelet.

I HDU15 tog vi guld via Felus och Sean efter stabilt dubbelspel tillsammans.

Liv var igång och spelade hela nio matcher under helgen i tre olika klasser. Hon spelade i B-klassen och blev 2:a i singel efter många jämna matcher.

I DSU15 spelade Aiwei där hon kom 3:a i sin klass med äldre motstånd och vann DD tillsammans med Mette från Halmstad. I MD spelade Felus och Aiwei hem ett silver. Aiwei kan ha varit den som spelat flest matcher från LUGi i helgen, hela 11 st.

Många andra seniorer var också på banan där Benjamin knep en 3:e plats i HSB, och blev 2:a med Liv i MD B. Både Liv och Benjamin är ju U17-spelare så strongt att spela i senior-klassen. I HSC spelade Wilmer, Teo och även hans pappa Mattias, bra gjort alla tre. Alla tre tog sig till slutspel där Teo och Mattias tyvärr fick mötas i 1:a matchen. Blev en jämn tresetare där Teo till slut stod som vinnare. Vi vill också nämna att Cecilia vann DS D vilket är hennes första tävlingsvinst.

Många föräldrar och spelare på plats denna helgen. Vi riktar också ett extra tack till Nils som var med uppe på söndagen som många föräldrar uppskattade. Flera fina prestationer från våra spelare och tack för en välanordnad tävling Carlshamns BMK! Roligt med flera spelare som var med denna gång, flera som inte varit ute och tävlat så mycket tidigare. Av: Christine

Similar Posts