Artikel från Skånska Dagbladet 8/11 2022

Supersuccé för Lugi i egna storturneringen: ”Otroligt kul”

8 november 2022 18:40

Fyra klassegrar och deltagarrekord med 230 spelare. Det blev en succé på många sätt då Lugi Badminton arrangerade Lugi Euro Finans Senior cup den gångna helgen.

Lugis Wilfred Lawrence tog hem herrsingel A och slutade tvåa i mixeddubbel A tillsammans med sin syster Marion. Bild: Quan Sun

– Otroligt kul. Vi är hur nöjda och belåtna som helst, konstaterade klubbchefen Christine Ingvarsson som var en av tre tävlingsledare i Lugi.

– Särskilt eftersom flera badmintontävlingar i stället tappat i antal efter pandemin. Men vi går mot strömmen och kan presentera vår bästa deltagarsiffra någonsin.

Vad är förklaringen till att ni ökar?

– Jag skulle säga att mycket beror på en aktiv tävlingsledning som har spridit tävlingen i olika kanaler och till många klubbar.

Lugi hade dessutom flest startande i turneringen med inte mindre än 59 spelare. Verksamheten har växt de senaste åren vilket lett till fler tävlande som är ute både på ungdoms- och seniorsidan.

Den näst största föreningen var ligaklubben Aura som kom med 24 spelare till Victoriastadion.

Tävlingsledaren, tillika klubbchef, Christine Ingvarsson spelade själv och tog sig till slutspel i damsingel A. Bild: Quan Sun

Fyra förstaplatser

Arrangerande Lugi Badminton kunde även glädja sig åt inte mindre än fyra förstaplatser i seniortävlingen som bestod av A-, B- och C-klass samt veteranklasser.

I A-klassen får också elitspelare ställa upp, men inte de som är i den allra yppersta eliten på internationell nivå.

Wilfred Lawrence har sett stark ut hela hösten och nu lyckades han gå hela vägen i herrsingel A där det blev finaltriumf över Daniel Skott, Spårvägen, 21–7, 21–15.

Lawrence slutade dessutom tvåa i mixeddubbel A med sin syster Marion efter att ett danskt par blivit för svårt i finalen.

Hemmaspelarna Oskar Hansson och Isak Sanick förlorade finalen i herrdubbel A. Bild: Quan Sun

Isak Sanick och Oskar Hansson tog sig till final i herrdubbel A utan setförlust, men där tvingades man i slutändan ge sig i en svängig match som gick till tre set, 17–21, 21–14, 21–15.

I herrsingel B triumferade Felus Ding som fortfarande är U15 och tog därmed sin första seniorseger någonsin. Herrdubbel B vanns av Hampus Persson i par med Theo Sjöberg.

Även i damdubbel B gick segern till Lugi genom Tove Rasmusson och Johanna Sjöstedt.

På veteransidan blev det andraplatser för Per Johansson (herrsingel V55), Staffan Thorsén (herrsingel V50) samt Staffan Thorsén/Annika Lindgren (mixeddubbel V50). Lindgren representerade Mörrum.

Orginalartikeln i sin helhet hittar du här

Similar Posts