Senior-SM i Växjö

Helgen 12-13 mars var det dags för SM i Växjö där vi hade hela 8 spelare på plats: Linda, Sofia, Wilfred, Max, Nils, Lucas, Shaun och Martina!

Fredagen inleddes med kvalspel. Först ut var Wilfred i singel. Wilfred gick in med stabilt spel och kammade hem matchen i en tresetare. Matchen därefter gick tyvärr inte vägen men mycket bra kämpat av Wilfred! Nästa match ut var damdubbel för Linda och Sofia. Tjejerna bjöd på en riktigt spännande tresetare men i slutet av tredje set skadar sig Sofia och motståndarna plockar hem de sista bollarna.

Efter damdubbel var det dags för Wilfred och Max att spela. Killarna gjorde mycket bra ifrån sig men tyvärr räckte det inte hela vägen denna gång.

Vårt andra dubbelpar är Shaun och partnern Filip från Halmstad som vinner sin första match med stabilt spel. Andra matchen blir en tuff tresetare men turen var inte på rätt sida idag och det blev tyvärr en förlust efter mycket bra spel.

Fredagens sista match blev en mixed. En mycket stabil Nils tillsammans med en nervös och darrande Martina lyckas plocka hem vinst i två jämna set och gick därmed vidare till huvudturneringen! Lördagen startades med mixed för Nils och Martina. Spelet var mycket bra hela vägen och motståndarna hade inte en chans. Matchen därefter spelades mot de förstaseedade från Stockholm. Fram till 11 i båda seten lyckades Nils och Martina hålla ledningen men nivån håller inte hela vägen och de favorittippade tog hem segern.

Nästa match var singel för Max. Max utmanade sin motståndare hela matchen men idag var inte marginalerna på hans sida.

Shaun har en riktig toppendag och går från klarhet till klarhet med klara vinster de två första singelmatcherna. I kvartsfinalen ställs han mot andraseedade och gör en bra match men idag var inte marginalerna på Shauns sida och motståndaren vinner med liten marginal.

Sist ut är Nils och Lucas i herrdubbel. Lucas med sin unga ålder gör en riktigt bra match tillsammans med sin rutinerade tränare Nils där paret hela tiden är hack i hälarna på motståndarna och ger oss en riktigt spännande match att beskåda. Efter många jämna bollar drar motståndarna det längre stråt och vinner med några bollars marginal.

Vi tackar för en härlig SM-helg och siktar framåt till nästa års SM! Av: Martina Henning

Similar Posts