En sådan händelserik helg!

I helgen har det verkligen varit intensivt. Det har varit Idrottens Dag på Stortorget, vi har träffat politiker på Arenan, vi har anordnat ungdomstävling, ätit pizza och umgåtts!

Karl-Johan och Carl satte upp nät på Stortorget, delade ut flyers och spelade Airbadminton tillsammans med andra barn i något hård blåst men det fungerade ändå ganska bra. Stort tack för att ni ville bara med och hjälpa till! Flera barn fick testa på badminton för 1:a gången, så skoj! Här kan ni läsa mer om det i Sydsvenskan.

Idrottstinget på Arenan

Christine mötte kommunpolitikerna på Idrottstinget på Arenan och lyssnade på deras tankar om Victoriastadions framtid och även om en eventuell SM-vecka framöver och att få Lund till att bli en Idrottstad. Vi följer ju självklart utvecklingen med Victoriastadions framtid, men tills dess så fortsätter vi ju vårt härliga arbete i klubben!

Ungdomstävlingen är färdigspelad

Den stora händelsen under helgen har ju annars självklart varit vår stora ungdomstävling LUGI Euro Finans Junior Cup. Från klasserna U11 till U17, nivå 1 till nivå 3 har 154 spelare lyckas spela hela 283 matcher under dagarna. Alltifrån den allra yngsta klassen i U9 till ändå upp i U17 har vi varit igång.

Lite resultat från helgen

I U9 slog vi ihop klassen för att alla skulle så spela så mkt som möjligt. Här blev det LUGI på 1:a, 2:a och båda semifinalplatserna. Stort grattis till Leo, Nikilan, Mia och Ellie för bra kämpainsatser.

I SU11 N1 var det många som spelade extern tävling utanför klubben för 1:a gången. Benjamin, Rex, Aarush, Varuntej var alla igång i denna klass. Varuntej hade hela tre tre-setare i sin grupp och var nära att gå till slutspel. Aarush spelade en jämn tresetare mot Benjamin i kvartsfinal. Även Rex gick vidare från gruppen. Efter flera matcher blev det tillslut en 3:e plats för Benjamin. Bra jobbat alla U11-spelare i S U11 N1!

I HSU11 N2 tampades Edvin och Yiming i gruppspel med många matcher, vilket alla spelarna uppskattade. Här gick Yiming hela vägen och blev 1:a utan setförlust. Även Edvin spelade bra och knep 3:e platsen. I HDU11 spelade Edvin och Yiming en jämn tresetare och kunde tillslut stå som slutsegrare i den klassen.

I HSU13 N1 spelade Johannes och han tog sig vidare från poolen efter bra spel. Där fick han tufft motstånd i slutsegraren och förlorade men kämpade på bra! I HS U13 N2 spelade Tormi. Han tog sig vidare från poolen efter stabilt spel. Där spelade han en bra match i kvartsfinal och gick vidare till semi. I semin mötte han slutsegraren men gjorde en riktigt bra match och förlorade i tresetare. I HSU13 var Josef i gång. Han van sin grupp och spelade sedan en spännande semifinal som han tillslut vann. I finalen vann han i två set. Grattis till bra spel och seger Josef! I DSU13N1 spelade Jolie, Renee, Mansvi, Larshya och Alisa. Flera av tjejerna tävlade för 1:a gången och vi säger riktigt bra kämpat allihopa! Alisa och Mansvi gick vidare från grupper och där tog sig båda till semifinal. En 3:e plats till Alisa och Mansvi.

I MDU13 var det gruppspel och där vann Josef i par med Amelie från Aura i MD. Grattis till segern!

I HDU13 gjorde vi gruppspel vilket var väldigt uppskattat från flera håll. Här blev det en 2:a plats för Josef efter en väldigt jämn finalrysare.

I den stora klassen på hela 27 spelare HSU15 N1 spelade Alex Guan, Vivaaan och Victor. Alla tre spelarna gick vidare ifrån gruppen, starkt killar! Där mötte Alex slutsegraren i åttondelsfinal och förlorade i en jämn tresetare. Vivaan kom ända till final efter att ha vunnit två jämna tresetare på vägen fram. Där fick han tillslut ge sig i finalen men 2:a plats till Vivann!

I HSU15 N2 spelade Alex, Anton, Hugo och Arvid. Alla fyra tar sig vidare från gruppen, riktigt bra gjort! Där möttes tyvärr både Alex och Anton (där vann Alex) och Hugo och Arvid. Arvid vann sedan hela alltet och stod som slutsegrare. Grattis Arvid!

I HSU15 spelade Felus, Sean, Tony, och Rohan. Här tog sig Sean, Felus och Tony sig vidare från gruppen och där möttes tyvärr Felus och Sean i kvartsfinal, så blir det ibland. Rohan spelade bra i gruppen men inte vidare denna gång. Tillslut blev det en 2:a plats till Felus efter en jämn final. I HD U15 hade vi två par med. Där gick det denna gång bäst för Felus och Sean som blev 2:a.

I HSU17 N1 spelade Baldur för 1:a gången utanför klubben och där lyckades han ta 1:a platsen efter bra spel i alla tre matcher. Stort grattis Baldur! I HS U17 N2 spelade Aron, Emilio och Wilmer. Emilio som precis tagit sig upp från Nivå 1 fick testa på lite tuffare motstånd i Nivå 2 och han gjorde det bra! Bäst gick det för Wilmer och Aron där Aron vann alla sina matcher och slutade 1:a. Wilmer kom på 2:a plats. Stort grattis till alla tre till bra prestationer!

I HSU17 spelade Jonathan, Joel, Henrik, Casper och Teo. En väldigt stark klass överlag och alla spelarna bjuder upp till stort spel. Stort! Där blev det till slut en 3:e plats för Teo och Joel. Joel stukade foten lite men kunde efter omplåstring av Per komma upp på benen igen till dubbeln. Jonathan spelade final och blev denna gång 2:a.

I DSU17 som blev en ihopslagen klass, och en riktigt tuff klass, spelade My, Aiwei, Liv och Sofia. My och Sofia kämpade på riktigt bra i poolen. Aiwei och Liv tog sig vidare från poolen. Där lyckades Liv vinna sin semifinal i en riktig rysare men sedan blev det denna gång tufft i finalen. En 2:a plats till Liv och 3:e plats till Aiwei.

I MDU17 hade vi också många par med och bäst gick det för Casper och Cornelia som tog sig till final. I DDU17 lyckades Aiwei bli 2:a i en tuff klass som var mycket över hennes ålderskategori. I HDU17 hade vi tre par med och bäst gick det för Jonathan och Joel som vann finalen.

Ännu roligare är att vi lyckades kamma hem vandringspriset “Bästa klubb”. Stort grattis alla våra spelare, ni bidrog till det här!

1:a LUGI Badminton, 104p

2:a Halmstad Badminton 34p

3: a Helsingborgs Badminton, 26p

Oavsett alla resultat

Om man ser förbi alla matchresultat och bara ser den gemenskap och stämning som har varit i hallen mellan ungdomar, funktionärer, spelare och föräldrar är det såå kul! På lördagkvällen kunde också funktionärer och spelare samlas och äta pizza ihop vilket var jätteskoj! Det vi vill få fram från helgen är alla hejarop, kämpainsatser, bidrag från alla våra funktionärer som gjorde att denna tävlingen kunde bli av. Vi vill också rikta ett extra tack till våra tävlingsseniorer som varit på plats under helgen och coachat, hejat på och peppat våra ungdomar. Här kommer en del bilder från helgen. Än en gång stort tack önskar Tävlingsledningen Christine, Jonas och Mattias.

Similar Posts