Flera representanter i Svenska Cupen

I helgen som var, avgjordes Svenska Cupen i Uppsala. Där samlas de starkast ungdomarna i hela Sverige och spelar mot varandra. Svenska Cupen är Sveriges största ungdomstävling i badminton. Deltagarna är födda mellan 2005-2011 och unikt med denna tävling är att spelarna representerar i sina respektive distrikt. Vi hade följande spelare uttagna för att representera Skåne:

Felus (-09), Josef (-10), Aiwei (-09), Joel (-07), Lucas (-05), Benjamin (-06).

Lucas gjorde tog två singelvinster i poolen och spelade bra i den 3:e singeln, så väldigt nära att gå vidare där. IHD05 spelade han med Johan och de vann 1:a matchen men förlorade sedan mot slutsegraren i semifinalen.

Benjamin spelade med Neo från Malmö och de nådde till semifinal i HD06 efter två stabila insatser i en tuff lottning. Benjamin kom också till kvartsfinal i MD06 efter att ha vunnit en jämn tresetare i åttondelen.

I HD07 spelade Joel två bra dubblar med Daniel innan de tyvärr fick stopp i semifinalen och fick lämna WO. Ett brons i HD07 för Joel och Skåne! I HS07 vann Joel en match i poolen och hade även en jämn tresetare.

I HS10 spelade Josef tre stabila singlar i poolen och gick vidare som gruppetta. Han spelade sedan en jämn tresetare i semifinalen men förlorade tillslut. I MD10 spelade Josef med Amelie och där gick de till semifinal där de förlorade i en otroligt jämn match, siffrorna 18-21, 27-25, 22-20. Så två bronsmedaljer till Josef och Skåne i HS10 och MD10.

I HS09 vann Felus två matcher i poolen och sedan förloade han i en lång och jämn match på 46 minuter. Han gick ändå vidare ifrån poolen och där tog han sig till semifinal och fick alltså hem en bronsmedalj till sig själv och Skåne.

I HD09 spelade Felus med Kevin och där vann dom alla sina sina matcher efter en jämn semifinal och en stabil final. En guldmedalj till Felus och Skåne.

I MD09 spelade Felus och Aiwei och där vann dom alla sina matcher utan setförlust och fick stå högst upp på prispallen. En guldmedalj till Felus och Aiwei!

I DS09 vann Aiwei sina fem singlar och i en jämn och svängig final vann hon stabilt i tredje set. Ett guld till för Aiwei och Skåne!

Flera bra prestationer från våra spelare men vi fick också höra på bra stämning bland Skånespelarna som kanske annars ofta är motståndare. I helgen fick många av dom istället spela med varandra eller heja fram på banan. Rolig helg med middag och även att få se LAG-SM i Uppsala måste har varit riktigt kul!

LUGI Badminton är stolta över att ha så många spelare representerade och gratulerar till fina prestationer och flertalet medaljer! Av: Christine

Similar Posts