Tränarutbildning i Shuttle Time och Badminton ABC

Av: Kien Tran

I helgen anordnade Lugi, i samverkan med Badminton Sweden, tränarutbildningar för våra tränare och för andra klubbar i Skåne.

På lördagen hölls en Shuttle Time-utbildning som är ett globalt utbildningskoncept framtaget av Badminton World Federations (BWF). Söndagen fortsatte med Badminton ABC som är framtaget av Svenska Badmintonförbundet. Båda utbildningarna syftar till att ge klubbtränare grundläggande kunskaper för att leda eller assistera nybörjargrupper i olika åldrar.

Det var två intensiva dagar som hölls av en mycket erfaren BWF certifierad ledare från Badminton Sweden, Paniz Yousefi. Paniz är också nominerad till pris på Idrottsgalan för sitt engagemang för parabadminton. Dessa två dagar varvades med olika teknikövningar, hantering av badmintongrupper, taktik och diskussion om hur man förmedlar en positiv bild av badminton. Mycket skratt och teknikslag med ballonger som bilderna visar. Efter helgen har Lugi fler certifierade tränare i Shuttle Time och kan bidra med hög kvalitet i kommande träningar, inte bara när det kommer till teknik utan också också trivsel och engagemang för sporten.

Similar Posts