LUGI 5 i Hässleholm

Den här gången mönstrade LUGI 5 ett lag med bara U15-spelare förutom undertecknad veteranspelare. Vi visste att det skulle bli tuffa matcher att vinna med tanke på att lagen vi skulle möta låg en bra bit över oss i serietabellen.

Det var dock ett taggat gäng och Johanna och jag hade fått bra tillfälle att spela oss samman på seniorträningen i torsdags. Vi vann också den första dubbeln mot Bjärred! Isak visade redan i förra seriesammandraget att han är en duktig mixedspelare och han och jag vann mixeden. Så den matchen tappade vi med 2-6.

Det var riktigt roligt att se hur killarna kämpade och satsade i både singlar och dubblar.

Rasmus fick stiga upp och ta förstasingeln mot Bjärred. Bara sammanbitna ansikten och målmedvetet spel för att vinna varje boll. Mot Kruset vann vi inga matcher, men Johanna spelade kanonbra i singel och tog andra set med 21-19. Kruset-ledarna kom t o m fram till mig och berömde ungdomarna för att de spelade så bra mot deras rutinerade seniorspelare. Albin kämpade sig fram till 21-23 i andra set efter att ha legat under med 16-20. Det kallar jag att kämpa hela vägen! Rasmus spelade mot en ”2-meters-stör” som hade all möda i världen att vinna bollarna när Rasmus stod där som en vägg och returnerade allt – och trixade lite förstås! Johan spelade två mycket jämna singlar och kunde mycket väl tagit set i båda matcherna.

Det märks att det finns en ”go” sammanhållning i det här gänget. De har ju varit ute i hetluften hela gänget en hel del den här säsongen. De tycker alla att spela i serien mot äldre och mer erfarna spelare är värdefullt och utvecklande.

Tack för en härlig serielördag!

Lotten Wengberg
Lagledare LUGI 5