En lyckad badmintonsöndag i Helsingborg

Det vara 13 taggade LUGI-juniorer som åkte till Helsingborg för att spela i Åke Sandins Minnestävling, en tävling på nivå 1. För alla utom Oskar Hansson var det första tävlingen utanför LUGI. Fast det kunde man verkligen inte se. Alla spelade med fullt ös och härlig entusiasm. Eller som någon sa till sin mamma: Har jag gått upp 6.30 så ska jag vinna!

Stormen Egon ställde till med lite WO när vägar hade blockerats av nerfallna träd, så både Andreas Meltzer och Kajsa Sander fick två WO i poolen. Lite trist med WO men belöningen var att gå vidare till slutspelet.

När det inledande poolspelet var klart hade vi hela 9 spelare i slutspelet: Andreas, Oskar, Elliot Odén, Viktor Toncev, Lisa Sander, EllenWinter, Noah Karlsson, Kajsa och Helge Hybbinette. I deras första tävling!

I U15-klassen gjorde Noah en kämpainsats och spelade helt jämt mot slutsegraren. I U13 tog sig Lisa till semifinal efter en välspelad och spännande tre-setare mot Ellen. Helge vann en match i slutspelet och tog sig även han till semifinal. Som jag skrev innan: i deras första tävling!

Oskar överraskade mycket positivt. Blev starkare och starkare för varje match. Klev in på banan härligt taggad och helt fokuserad i varje match. Kämpade på varenda boll och var verkligen starkast när det gällde. Vann alla jämna set, 22-20, 21-19. Han släppte inte ett set på hela tävlingen! Finalen mot Markus Bjelk från Fridhem blev en riktig nagelbitare och mamma Katharinas puls var nära max. Matchen var riktigt tuff och båda spelarna var stundtals ordentligt trötta. Oskar bet ihop och fortsatte att hålla trycket med långa servar och bra clear. Kanonbra Oskar! Grattis till segern!

Det var fascinerande att märka att ungdomarna verkligen blev bättre och bättre för varje match. De tog till sig råd från föräldrar och tränare och förändrade sitt spel – precis när det behövdes; längre servar, variera med korta bollar, tryck till ordentligt! Härligt att se!

Förutom att se dessa kämpar i sin första tävling fick Bosse och jag chansen att träffa deras föräldrar.

Alla så fantastiskt positiva och inspirerande. Tack för att ni fixar så bra för era ungdomar och är med och stöttar dem! Ungdomarna fick pokaler och medaljer – ni får en guldstjärna!

/Lotten Wengberg

2014-01-11 Lisa 2014-01-11 Helge2014-01-11 Noah 2014-01-11 Oskar

Fyra medaljörer med sina pokaler: Lisa Sander, Helge Hybbinette, Noah Karlsson och Oskar Hansson