Veteran-SM 2019: Alla Lugispelare tog medalj!

Av: Lotten Wengberg

Vi var sju veteraner som åkte till Borlänge för att spela veteran-SM! Alla sju kom hem med medalj! Fantastiskt bra gjort! Vilka kämpar!

Största medaljskörden gjorde Anneli Anbelin, som i sin veterandebut tog medalj i alla tre kategorierna. Hon fick en tuff men mycket bra start på tävlingen i V40-klassen genom en jämn och välspelad singel mot slutsegraren Katja Wengberg. Sen vann hon alla sina singlar av bara farten. I mixed spelade Anneli med en gammal klubbkompis från Stockholmstiden och de tog sig till semifinal. Den mest imponerande matchen var dock dubbeln om andraplatsen tillsammans med Karin Heimgård. Karin gjorde också veterandebut i sin första badmintontävling på mer än 20 år! I den avgörande matchen hade de tappat ett jämnt förstaset med 20-22 och sen vunnit andra set. De låg under med 16-20 när Karin vägrade ge sig i pressade cleardueller och en helt vilt kämpande Anneli var överallt på banan; bollen bara skulle över nät! Imponerande att vinna med 22-20!

Linda Häggman spelade i yngsta klassen V35 med ett mycket starkt startfält. Bra kämpat och bra spelat av Linda när hon knep bronset i singel!

Jonny Nilsson spelade i par med Edvin Dabbaghyan från Sollentuna V40-dubbeln och de kompletterade varandra väldigt bra. Efter en tuff men stabil och välspelad tresetare i semifinalen fick de ge sig mot slutsegrarna efter jämnt spel även där.

Håkan Möller, V55, hade åter hittat dubbelpartner i Åke Petersson från Kvasten, med flera år i LUGI som senior. De spelade en mycket jämn semifinal i dubbel när Åke tyvärr fick en bristning i vaden vid slutbollarna i andra set och fick bryta matchen. Snyggt jobbat även i mixed, där Håkan spelade med Lisbeth Pratt från Höllviken och grejade en bronsmedalj!

Staffan Thorsén fick plocka fram sitt allra bästa mixedspel när han tillsammans med Annika Lindgren tog silver med guldsmak i V45-klassen. Slutsegrarna Stefan Grahn/Ann-Charlotte Ryrman stötte de på redan i poolspelet och föll där i en tuff tresetare. Lika tufft blev det i finalen mot samma par. Det var så nära, så nära att det blev guld! 20-22 i förlängning i tredje! Attan! Men en välförtjänt silverpeng!

Och visst ja, undertecknad tog guld i V60-klassen i singel!

Såklart brev det många bilder från prispallen men även lite andra trevliga bilder! Heja LUGI!