Ungdomstävlingen samlade rekordmånga!

Över 200 ungdomar deltog i vårens LUGI EuroFinans Junior Cup – en ökning med 25% sen förra året! Att så många ungdomar och ledare från andra klubbar tycker att vår tävling är bra är väldigt glädjande. Vi hade även rekordmånga LUGI-spelare med i tävlingen, hela 41 egna spelare! De största klasserna var HS U15 nivå 1 med 35 spelare och HS U13 nivå 1 med 32 spelare. För att ta sig till final i den klasserna behövdes åtta matcher!

Några LUGI-spelare gjorde tävlingspremiär – och gjorde det riktigt bra! Aaron Lehsten spelade två jämna matcher i poolen, Emma Öhman vann sin pool, Enzo Zabala gick också vidare från poolspelet, både Ida Sjögren och My Lassing fixar en vinst och en jämn 3-setare, Jingxuan Zhang går till final efter tre hårda set mot Emma i semifinalen och Edvin Liu, yngst i hela tävlingen, kämpar och vinner många poäng!

I den yngsta klassen, U9, fick alla spelare pris (se bild nedan)! Den klassen tog vår egen Viktor Wallin Ödén hem utan at förlora ett enda set! Bra gjort!

I HS U11 nivå 1 dominerade LUGI-spelare på prispallen. Vinst till Viggo Künkel, silver till Loke Künkel och brons till Alex Guan (se bild nedan)! Härligt! I HS U13 nivå 1 och DS U15 nivå 1 blev det också LUGI-segrar genom Casper Ohlsson och Sara Pramheden (se bild) efter jämna matcher och bra spel!

I den äldsta och starkaste klassen U17 dominerade våra duktigaste LUGI-juniorer. Carl Claesson vann singel med Oskar Hansson på silverplats (se bild). Oskar Hansson vann mixeden tillsammans med Marina Holst från Christianstad och dubbeln vann Carl tillsammans med Lucas Nilsson (se bild) och med Oscar Johannesson i par med Hampus Martinsson från Carlshamn på andraplatsen.

En så stor tävling kräver många funktionärer och mycket engagemang och tid från ledare och föräldrar. För Mattias Wallin var det första gången som tävlingsledare och det var en tuff uppgift med så många deltagare att få till klasserna på ett bra sätt och att få tidsschemat att gå ihop. Stort tack Mattias för ditt engagemang! På själva tävlingsdagen var det många föräldrar och även seniorspelare som ställde upp i sekretariatet! Tack alla – utan er hade inte tävlingen fungerat! Ett stort tack också till våra duktiga tränare och seniorer, Daniel, Isabella, Isak, Joakim, Jonatan, Michael, Marcus, Oskar, Per, Sofia, Mattias, Nils, Bosse, Behnaz och Linda, som kom och coachade våra 41 LUGI-spelare – ni behöves och uppskattades!

Och så ett stort tack till våra fantastiska LUGI-ungdomar, som visar sådan spelglädje och härlig kämpaglöd! Alla ni engagerade och stöttande föräldrar vill vi också tacka, för att ni alltid finns med era ungdomar vid tävlingarna och ger dem ett aktivt, utmanande och spännande idrottsliv med badminton! /Lotten Wengberg