Tre vinster i Auraslaget!

Av: Lotten Wengberg

Auraslaget lördagen den 7 december var en bra och lyckad tävling för många av våra duktiga LUGI-spelare!

Viktor Wallin hade sin tuffaste match i poolen där han till slut vann efter siffrorna 20-22 22-20 och 21-15 i tredje set. Viktor såg ut att trivas bra, kämpade och stod som glad slutsegrare i U11 Nivå 1. Hans andra tävlingsseger den här säsongen, så nu väntar tävlande på nivå 2!

Även Aiwei Sun, som fick gå upp en klass och spela i U13, hade sin tuffaste match i poolen. Trots både äldre och större motståndare kämpade hon verkligen bra och stod även hon som slutsegrare!

Sofia Zhang tävlade för första gången utanför LUGI och imponerade stort. Finalen i U15 nivå 1 blev en ren LUGI-final mellan Sofia och Lova Bynke. Siffervändare Christian Künkel beskriver den matchen som en kamratlig match – på allvar men med artigt spel. Lite som en gentlemannamatch där respekten för vännen tvärs över nätet gör att man spelar på gränsen av vad man själv kan prestera i precision och prestanda, och ändå alltid ger motståndaren en liten chans att nå bollen. Att vinna matchen ville båda, på eget bra spel och i kamratlig LUGI-anda. Härligt!

Det vara första tävlingen utanför LUGI även för Tony Lu, som kämpade bra och tog sig vidare från poolspelet! Viggo Künkel gjorde flera bra matcher och gick till kvartsfinal.

För U15-spelarna på nivå 2 var det tufft motstånd redan i poolen. Teo Wallin Ödén kämpade mot Oskar Brising från Staffanstorp om andraplatsen i poolen i en hård tresetare. Casper Ohlsson och Henrik Liu hade en mycket välspelad, kamratlig och rafflande match, där det gick till förlängning i tredje set innan Casper till slut vann 21-18 18-21 och 23-21.

Final blev det för Love Mansfeld I U15-klassen, där han pressade slutsegraren till tre hårda set. Med sin andra finalplats den här säsongen är Love nu kvalificerad för spel på nivå 2.

På bilderna ser vi lite stilstudier på våra härliga LUGI-spelare och lite glada LUGI-spelare med pokaler!