SJT Elit/U19 Småland 2015

SJT Elit/U19 Småland 2015
Madeleine och Stina vinner DD Elit

Under helgen 17-18 oktober spelades säsongens andra SJT för Elit/U19 i Jönköping. Det var en fullspäckad helg med mycket matcher och stora framgångar för LUGI vilket var glädjande. När semifinalerna började spelas på söndagen fanns LUGI representerade i samtliga kategorier av fem olika spelare, ett kvitto på att klubben kan leverera högklassig badminton på flera fronter.

I herrsingel hade LUGI två spelare kvar i turneringen inför söndagens finalspel. I den ena semifinalen fanns Martin Forssberg som skulle tampas mot Spårvägens Shaun Ekengren. Matchen inleddes med skakigt spel från Martin som hade problem med Ekengrens mycket tekniska och luriga spel. Första set förloras med 13-21. Under andra set följs spelarna åt och setet går till förlängning där Martin lyckas rädda en matchboll vid 20-19 för att sedan skaffa sig en setboll vid 21-20. Efter detta lyckas Ekengren hitta extra krafter och vinner setet med 23-21 vilket innebar att Martins resa slutade i semifinalen.

Fredrik Bohlin
Fredrik Bohlin vinner HS Elit

Desto bättre gick det för Fredrik Bohlin som efter övertygande spel, trots krampkänningar, vinner sin semifinal mot Auras Mattias Nordin. Siffrorna skrevs till 21-17, 21-15 i Fredriks favör och LUGI:s första final var därmed säkrad.

I finalen ställs Fredrik mot Martins baneman Shaun Ekengren. Det blir en lång och jämn kamp med många bra bolldueller. Fredrik lyckas vinna första set med 21-16 för att sedan tappa andra set med 15-21. Efter andra setets missräkning visar Fredrik stor vinnarskalle och en fantastisk uthållighet när han vinner finalens tredje set med 21-15 och säkrar ett guld. Mycket imponerande av 41-åringen som visar ungdomarna vem som är herre på täppan.

I mixeddubbel ställdes samme Bohlin tillsammans med Linda Häggman mot Malmös Paul Ohlsson och Matilda Nygren-Strandberg. Matchen slutade dock med förlust 13-21, 9-21 efter stabilt spel av Malmöparet som senare stod som slutsegrare i tävlingen.

I damernas singel var det Madeleine Persson som skulle försvara LUGI:s färger. Hon ställdes i semifinalen mot hennes forna klubb Skäldervikens Sandra Lu. Madeleine hade svårt att få spelet att stämma i början av matchen och förlorar första set med 18-21. I andra set lyckas Madeleine tvinga fram bättre spel och vinner med 21-19. Under matchens tredje set visar Madeleine prov på sin otroliga uthållighet då hon löper ned en mycket trött motståndare och vinner skiljesetet med övertygande 21-10.

I finalen ställs Madeleine mot Malmös Matilda Nygren-Strandberg. Det blir en intensiv match mellan två löpstarka tjejer som båda vägrar ge sig. Första setet vinner Matilda med 21-16 efter mycket underhållande spel från båda sidor. Kampen fortsätter under andra set och ställningen är jämn hela vägen. Till slut får dock Madeleine se sig besegrad med 21-17. En silvermedalj till Madeleine! Extra roligt då Madeleine inte har kunnat spela singel under en lång period på grund av skada.

Madeleine spelade även dubbel tillsammans med Stin

Madeleine och Stina vinner DD Elit
Madeleine och Stina vinner DD Elit

a Runesson från Aura. Paret visar under semifinalen en mycket hög nivå och vinner övertygande med 21-9, 21-12 över Sandra Lu från Skälderviken och Amanda Nederman från Grums.

I finalen möter Madeleine och Stina hemmaparet Julia Linderfalk och Sara Teodorsson som även de vunnit sin semifinal i övertygande stil. Matchen börjar ur ett LUGI/Aura-perspektiv på ett mycket bra vis då Madeleine och Stina vinner Matchens första set med 21-15. I andra set ändras momentum och Wätterstadparet skaffar sig en betryggande ledning. Men skam den som ger sig! Madeleine och Stina hittar extra krafter och vinner även set nummer två. Detta innebär guld nummer två för LUGI!

 

I herrdubbel möts Martin Forssberg och Nils Ihse i den ena semifinalen. Martin tillsammans med Paul Ohlsson, Malmö, och Nils tillsammans med Rasmus Grönvall, Älmhult. Martin och Paul tar kommandot i första set efter något avvaktande spel från Nils och Rasmus. Setet slutar 21-10 till fördel för Martin och Paul. I andra set blir spelet jämnare, Nils och Rasmus tar ett steg fram i banan och Martin och Paul blir något passiva. Det är jämnt hela setet men till slut lyckas Martin och Paul vinna med 21-19 och är därmed klara för final.

I finalen ställs paret mot kombinationen Stefan Edvardsson/Jonas Thorné från Skogås respektive Borås. Martin och Paul börjar matchen något avvaktande men hänger ändå med poängmässigt. I slutskedet av setet ökar Martin och Paul tempot och blir mer aggressiva i spelet, vilket får önskad effekt och första set vinns med 21-17. Martin och Paul bibehåller samma taktik under set nummer två och vinner slutligen övertygande med 21-13. Ännu ett guld till LUGI!

Martin och Paul vinner HD Elit
Martin och Paul vinner HD Elit

Sammanfattningsvis var det en mycket lyckad helg för klubben. Tre guld, ett silver och tre brons är ett mycket bra resultat och ett bevis på att klubben står sig bra även på elitnivå i Sverige. Bra jobbat!

Martin Forssberg

Redaktörens notis: Mer om helgens U13,U15,U17-tävlingar i Småland kommer förhoppningsvis snart, även där var nämligen LUGI framgångsrika. /Gustaf

Märkt med: , , , , , , , ,