Ostkakan

Under januaris första helg begav sig fyra av våra spelare upp till Västervik för att inviga året på bästa möjliga sätt. Tävlingen hade lockat många och startfälten var stora och tuffa. Alla lugispelarna fick med sig minst en pallplats. De som tävlade var; Isak, Marcus N, Simon och Nils.

Isak spelade alla kategorierna i B-klass. Isak SanickI dubbel blev det tyvärr förlust redan i första omgången. I mixed vanns första matchen efter en lite skakig inledning. Tyvärr förlorade han andra matchen. Isak var andraseedad i singel. I poolen blev det två stabila vinster, men i den tredje poolmatchen stämde inget och Isak var aldrig riktigt nära att vinna. Efter tre tresetsmatcher i slutspelet, där han bland annat slog ut den förstaseedade, var Isak i final. I finalen ställdes Isak mot samma motståndare som han tidigare förlorat mot i poolen. Isak gör sin bästa match i tävlingen, men förlorar tyvärr i två jämna set där första set slutar 20-22. Starkt av Isak att kunna pressa sin motståndare som han tidig
are förlorat stort mot. Grattis till andraplatsen Isak!

Marcus, som spelade A-klass i singel och dubbel, inledde poolen med en vinst och en knapp förlust efter en jämn tresetare mot förstaseedade. Markuc NilssonI slutspelet förlorade han tyvärr första rundan. I dubbel förlorade Marcus och Jonatan från Borlänge en riktig rysare i första rundan. Bäst gick det i mixed där Marcus spelade tillsammans med Tove från Skälderviken. De vann hela U17-klassen efter tre bra matcher. Finalen vanns efter en spännande tresetare. Grattis till vinsten Marcus!
Grymt fotarbete av Marcus!

Simon, som nästan är hemmaspelare i Västervik, spelade singel och mixed i A-klass. Simon SiöstedtI poolen gjorde Simon två riktigt bra matcher. Tyvärr blev det förlust i den tredje. Simon vann första matchen i slutspelet. Kvartsfinalen spelades mot samma förstaseedade spelare som Marcus förlorade mot i poolen. Simon spelar riktigt bra, men förlorar tyvärr med 23-21 i tredje… I mixed spelar Simon med Emilia från Spånga. Simon och Emilia går till final efter mycket bra spel. I finalen ställs de mot Nils och Sandra från Älmhult. Matchen börjar i högt tempo och det är jämt upp till 11. Efter 11 gör Nils och Sandra ett litet ryck och vinner första set med 21-17. I andra setet rinner det iväg lite för Simon och Emilia och Nils och Sandra vinner. Grattis till andraplatsen Simon!

Nils spelar alla kategorierna i A-klass. Dubbel spelas som vanligt med Rasmus från Älmhult och mixed, som redan nämnts, med Sandra från Älmhult.Nils Ihse Nils spelar bra och är obesegrad efter lördagen. Söndagen fortsätter lika bra och Nils tar sig till final i alla kategorier. I singelfinalen möter Nils samma motståndare som tidigare slagit ut Marcus och Simon. Första set förloras efter katastrofalt spel. Andra set börjar också dåligt, men Nils vinner efter en kämpainsats. I tredje kommer Nils in i matchen ordentligt och vinner. I dubbel hade vägen fram till final inte bjudit på något imponerande spel, men i finalen hittar Nils och Rasmus formen och vinner med 21-9 21-6. Fram till finalen i mixed var Nils och Sandra aldrig hotade, men som tidigare nämnts bjöd Simon och Emilia på hårt motstånd. Siffrorna blev 21-17 21-13. Grattis Nils!

6 pallplatser, varav 4 guld. Inte dåligt med endast 4 lugispelare!

Nils Ihse