Information från styrelsen

Hej,

Som ni alla vet så vann Lugi Badminton elitseriekvalet, mot duktiga motståndare som Spårvägen, Örebro och Spånga och blev därmed erbjudna en plats i elitserien till nästa säsong. Igår var deadline för att tacka ja eller nej till denna plats.

På styrelsemöte i måndags, den 2/6 -14, beslutade styrelsen att tacka nej till elitseriespel.

Många och långa diskussioner och debatter har förts, och många olika åsikter har ventilerats. Organisationen är och har under en tid varit i en utsatt situation och styrelsen jobbar fortfarande med att stabilisera situationen. Så även om vi alla tycker att det varit en fantastisk sportslig prestation och en unik möjlighet att spela i elitserien känner vi inte att det i nuvarande läge är försvarbart eller ansvarsfullt för klubben som helhet att tacka ja till en plats i elitserien, med de medföljande organisatoriska och ekonomiska påfrestningar det innebär.

Klubbens mål och vision är att på lång sikt bli södra Sveriges bästa klubb, på alla nivåer. Detta inkluderar såväl juniorer, seniorer och veteraner men även organisatoriskt. Genom att tacka nej till elitserien nu, vill försöka bygga en stabilare grund för klubben för att ge oss ännu större möjligheter i framtiden.

Avslutningsvis hoppas vi att hela klubben är stolta över denna fina prestation, och hjälper oss i en fortsatt satsning mot våra sedan tidigare uppsatta mål och visioner.

Med vänlig hälsning,

LUGI Badmintons Styrelse