Härliga LUGI-kämpar i Auras ungdomstävling

LUGI hade hela 18 spelare med i Auraspelen i Malmö den 2 december. Joel Lau, Hugo Nelenius och Albin Jönsson i U11-klassen spelade sin första tävling utanför klubben. Det gick riktigt bra och de såg verkligen ut att ha kul! Av de 18 spelaren var endast två tjejer, Liv Axler och Emilia Petersson, men de gjorde riktigt bra kämpamatcher och båda gick till semifinal i singel – Liv vann även U13-mixed tillsammans med Benjamin Tran!

Det var många tuffa matcher både i poolspelet och i slutspelet. Härligt att se hur ”taggade” våra LUGI-ungdomar är och hur de kämpar på varje boll. Två slutsegrare i singel blev det, Benjamin Tran i U11-klassen, som inte tappade ett enda set under hela singelspelet. Han och Liv vann även mixeden efter en jämn 3-setare. Oscar Trinh tog hem segern i U15-klassen efter två stentuffa 3-setare mot klubbkompisarna Albin Tufvesson och Isak Ewerhard. Albin gjorde även ett lyckat inhopp i dubbel där han tog hem segern tillsammans med Kevin från Fridhem. Här är en sammanställning av de som gick längst i tävlingen:
Guld: Benjamin Tran HSU13, Benjamin Tran / Liv Axler MX U13, Oscar Trinh HS U15, Albin Tufvesson HDU15
Silver: Henrik Liu/Teo Wallin Ödén HDU13
Semifinalister: Sam Knall och Joel Lau i HSU11, Teo Wallin Ödén HSU13, Isak Ewerhard HSU15, Liv Axler DSU13, Emilia Petersson DSU15, Aron Carlsson HSU13 nivå 2.

Mitt bästa minne från tävlingen än nog ändå det som hände hela tiden mellan matcherna. Det var som om LUGI-spelarna var outtröttliga och kunde inte riktigt få nog av att spela, utnyttjade varje ledig minut mellan matcherna till att lattja tillsammans på banorna. 5-6 LUGI-spelare på ena planhalvan och lika många Aura-spelare på andra sidan – som bara har kul tillsammans! Underbart att se! En förälders och tränares belöning!

Tack till alla er föräldrar, hela familjer, morföräldrar och syskon som var med och stöttade ungdomarna! Ni är guld värda!

/ Lotten Wengberg, stolt LUGI-tränare