Härliga insatser i Lag – SM U15 i Uppsala!

I helgen spelades Lag-SM U15 I Uppsala och LUGI var på plats med ett taggat gäng. På herrsidan spelade Isak Sanick, Rasmus Janmyr och Johan Hultqvist och på damsidan Johanna Sjöstedt, Helena Yan och Annika Stein.Lag-SM U15

Vi blev lottade i en pool med Bergsåker och Täby, där vinnaren gick vidare till spel om 1-4:e plats, 2:an till spel om 5-6 plats och 3:an till spel om 9-10 plats.

Första matchen var ett mycket jämt möte mot Bergåker. Isak och Johan började med att ta hem HD i en spännande tresetare mot Morris Rudberg och Anton Hansson. Därefter blev det tre förluster på raken i DD, HS1 och DS1, men ett bra spel och många spännande bollar! Helen och Annika mötte Olivia Wänglund och Vera Wallin, Isak mötte Hugo Hörnlund och Johanna mötte Oliva Wänglund.
Rasmus lyckades sedan vinna HS2 mot Johan Sundvisson i ännu en spännande tresetare! Efter en förluster i DS2, fick vi ytterligare en vinst i ännu en tresetare när Johan slog Morris Rudberg. Nu stod det 3-4 och Annika tog sig an DS3 mot Izabella Bergman. En kanoninsats från Annika, som efter tre jämna och spännande set 17-21, 21-17, 21-19 tog hem vinst! Vi föll dock som lag på mållinjen med en förlust i mixed och Bergsåker vann med 5-4.

Andra matchen var mot 2:a seedade Täby, som vann hela Lag-SM.
Här blev motståndet för tufft och vi förlorade tyvärr med 9-0 efter flera kämpainsatser.

Därmed var det klart att vi skulle spela om 9:e och 10:e plats på söndagen, och först kl 11. Det var bara att ladda om och ta nya tag. Hela laget spenderade flera timmar inne på Fyrishovs äventyrsbad innan det blev Tacobuffe på kvällen och besök på Scanidinavian Masters som spelades samma helg på Fyrishov. Verkligen inspirerande att se badminton i världklass!

När vi la oss på lördag kväll var det ett lite tilltuffsat lag. Vi hade en i laget som mådde lite illa, en med blå tånagel, en som nästan tappat rösten och en med magknip. Hur skulle detta sluta?

Men morgonen därpå var krämporna som bortblåsta och vi tog oss an Botkyrka om 9:e platsen. Alla hade verkligen siktet på vinst och det gick hela vägen! Vilken laganda! Lagspel är något speciellt! Johan och Isak tog hem HD med ett rysande inledande set 26-28, Johanna och Annika tog hem DD, Johanna DS1, Helene spelade ett jättebra spel trots känningar i låret och vann DS2, Annika tog hem DS3 och Johan HS3. Rasmus var så nära att ta hem HS2 och XD tillsammans med Helen blev ännu en spännande tresetare! Det slutade 6-3 med bra spel och fina resultat även i de förlorade matcherna.

LUGI blev 9:a i lag SM!

Tack för en härlig helg, med mycket skratt, upplevelser och härliga insatser från hela laget!

Stolta lagledare
Sara & Jenny