Domarutbildningen gav mersmak!

Härom veckan fick vi chansen att gå på klubbdomarutbildningen som hölls på Lingvallen i samband med SJT U17-tävlingen i Skälderviken. Utbildningen innefattade flera timmars teori, men också praktik i domarstolarna. Vi fick praktisera genom att döma några av förmiddagens matcher i samtliga klasser, vilket var väldigt roligt och lärorikt. Lyckligtvis behövde inga kort delas ut. Som en extra bonus fick vi övernatta på vandrarhemmet.

Utbildningen gav helt klart mersmak. Vi hoppas därför kunna varva spel med att döma och har siktet inställt på att gå vidare med distriktsdomarutbildningen i framtiden, säger Rasmus Ternström och Erik Kjellgren (födda 03)

Till söndagens utbildning till distriktsdomare var det Jonny Nilsson och Staffan Thorsén som gick igenom ytterligare teoriutbildning och praktik. Reglerna gnuggades några extra gånger och det hela avslutades med ett distriktsdomarprov. Både Jonny och Staffan klarade teori och praktik och kan nu titulera sig distriktsdomare. Dessutom har vi även 3 nya klubbdomare i Erik, Rasmus och Nils Thorsén.

På bilden syns från höger: Jonny, kursledare Per-Åke Andersson, Erik och Rasmus