Lyckat utbyte med spanska klubben Viladecans!

Under hela vecka 33 var 11 spanska spelare tillsammans med sin coach på besök i Sverige och tränade tillsammans med 11 av våra bästa LUGI juniorspelare!

Upplägget för veckan var att det var gemensam träning varje dag mellan 9-12 med Rann och Leo som tränare. Därefter var det 2 timmars lunch som de flest dagar intogs gemensamt. På eftermiddagen var det varje dag en icke-badminton aktivitet planerad.

Det visade sig att detta inte riktigt räckte för spelarna, så de planerade dessutom in kvällsaktiviteter på eget initiativ nästan varje kväll tilsammans!

LUGI-Viladecans

Här är veckan i korthet:

Måndag
De spanska spelarna kom till Sverige måndag kväll och alla värdfamiljer mötte upp på Lunds station. Första kvällen spenderades med värdfamiljen.

Tisdag
Efter träningspasset blev det lunch tillsammans och sedan en tur på stan i Lund med bland annat besök i domkyrkan och på Kulturen. På kvällen samlades alla hemma hos Marcus i Åkarp för att se fotbollsmatchen mellan Barcelona och Sevilla.

Onsdag
Efter träningspasset och gemensam lunch var eftermiddagsaktiviteten ett tufft styrkepass på St Hans backar. På kvällen samlades alla hemma hos Rasmus i Hjärup för poolparty. Jag tror spanjorerna uppskattade det uppvärmda vattnet för de stannade i lääänge!

Rasmus pool

Torsdag
Träningspass igen på morgonen och eftermiddagen spenderades i Malmö, bland annat Emporia besöktes för lite shopping. På kvällen blev det filmkväll hos Christian i Lund.

Fredag
Träningspass på morgonen och sedan en cykeltur till Lomma Beach.
På kvällen var det nog flera som spenderade en kväll med sina värdfamiljer och hämtade sig från några mycket långa dagar och kvällar. Hos några blev det provsmak av svenska rätter såsom kräftor, sill och gravad lax. Säkerligen med olika resultat 🙂

Lördag
Träningspasset ersattes av tävling LUGI vs Viladecans. Det blev en mycket jämn match som slutade 7-8 till Viladecans. Stort grattis! Polkagrisar delades ut som vinst under kvällens avslutningsmiddag på Godset i Lund.

Viladecans

På kvällen var det några som tog sig in till Malmöfestivalen för ett härligt avslut framför Stora Scen där John de Sohn spelade. Ännu en sen kväll…

Söndag
Efter en behövlig sovmorgon åkte den spanska klubben hemåt från Lund vid 10.30, för att hinna med ett kort besök i Köpenhamn innan flyget till Barcelona avgick.

Så härligt att se allas engagemang, både tränare och värdfamiljer som gjort allt för att detta skulle bli en så lyckad vecka som möjligt. Stort tack till er alla!

Nu ser vi fram emot ett utbyte nästa sommar då våra LUGI-spelare får besöka sina nyvunna vänner i Barcelona!

Länk till den spanska klubben blogg för veckan, publicerad av den spanska coachen Dani, hittar ni här.

Sara Janmyr