Våra tränare

Liselotte Wengberg (Lotten)

Badmintoninstruktör sedan:

Sedan 1971 – utan avbrott! Började som enbart ungdomstränare men har också tränat LUGI:s seniorer under många år. Var under åren 1987-99 anställd som konsulent/tränare på heltid i LUGI Badminton och tränade då 10-talet träningsgruppen på olika nivåer, från nybörjare till elitspelare.

Instruktörsutbildningar:

 • Ungdomstränarutbildning Steg 1 och 2 på 1970/-80-talet.
 • Distriktsdomarutbildning tidigt 1990-tal.
 • Flera fortbildningar för elittränare i Svenska Badmintonförbundets regi, såsom åldersanpassad elitträning, greppteknik, dubbeltaktik.
 • Workshop Coaching för ungdomar, LUGI 2017
 • Tränare på landslagsläger för ungdomar.
 • Projekt-/huvudtränare för Svenska Badmintonförbundets Tjejläger 1998

Tävlingshistorik:

Började spela badminton ”på riktigt” först som senior och har väl inte den tekniska fulländning jag skulle önska mig. Dock kompenserar mina droppar och min löpvillighet ganska bra för min risiga backhand och mina kassa smashreturer. Har flest medaljer av hela klanen Wengberg tack vare filitgt tävlande i veterantävlingar som SM, EM och VM. Första EM-medaljen var ett silver i damsingel i Hilleröd, Danmark år 1995. Bästa meriten är ett VM-guld i singel år 2009. Som tävlingsledare är min största uppdrag att vara projekt-/tävlingsledare för Swedish International Open i Lund 1994 och 1995.

Klubbhistorik:

MFF (jo, det fanns en badmintonsektion i MFF och där började min tränargärning), Smash, Trollhättans BF och LUGI sedan 1979.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

 • För att badminton är sporten för alla! Oavsett hur skicklig spelare man är, så har man bara en någorlunda jämbördig på andra sidan nätet, så är det lika tufft för både nybörjaren och elitspelaren.
 • Mina bästa badmintonskatter är när vi samlas hela släkten och spelar badminton någon av juldagarna. Då kan vi bli uppemot 20 personer! Alla är med och spelar – barnen, föräldrarna, elitspelarna, motionärerna och de som aldrig annars spelar badminton! Bara älskar det!
 • När jag upplever att en ung spelare jag är tränare för, brinner för badminton, när badminton blivit en del av spelarens sociala gemenskap och vardag, då är ett av mina mål för den spelaren uppnått.
 • När jag får förmånen att träna och följa spelare under många år, se hur de utvecklas tekniskt, fysiskt och mentalt, uppleva hur de tar det ena steget efter det andra i sin badmintonkarriär, då känner jag en stolthet som om det vore mina egna barn – och visst – så är det ju faktiskt lite också!
 • Det är en fantastisk känsla när jag ser hela familjer som spelar badminton och känner att jag har del i att både ungdomar och föräldrar, precis som jag, älskar att spela badminton.

Bo Wengberg

Badmintoninstruktör sedan:

1970.

Instruktörsutbildningar:

Steg 3 (högsta utbildningssteget då), ca 1990

Tävlingshistorik:

Tävlat från 1957 till ca 2000. 3 junior SM, 2 i dubbel och en i mixed + 2 finalplatser i singel, som bäst rankad som 5:a i Sverige i singel.

Klubbhistorik:

MFF:s badmintonsektion, SMASH, Trollhättans BMF, LUGI Badminton.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Jag har sysslat med badminton som spelare, ledare, tränare och administatör i 60 år och tycker fortfarande det är roligt, så det måste vara något speciellt med badminton.

Behnaz Bezo Pirzamanbein

Badmintoninstruktör sedan:

Head coach since 2010 January.

Instruktörsutbildningar:

Steg 1. Start coaching since I was young. At the beginning, it was mainly filling for my mom since she was a Badminton coach in Tehran and whenever she needed help or someone to take care of practice I was the trainer or assistant coach. Later after I became national champion in 1999 in Iran, I also started coaching in my club independently.

Tävlingshistorik:

 • World championship 2006.
 • Asian Games 2006.
 • Asian championship 2005.
 • Uber Cup 2006.
 • Winner of Iran international competition, 2 times in single and several times in double.
 • Winner of Iran national championship from 1999-2006.

Klubbhistorik:

 • Tehran Badminton association junior teams
 • Iran university of science and technology team
 • Tehran Badminton club
 • Växjö Badminton club, 2008-2009
 • Greve Badminton club (Denmark, 2009-2011)
 • LUGI Badminton club (2012-today)

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

I love playing Badminton since it contains different skills and physical fitness such as, agility, reaction, endurance, speed, intervals and etc. In addition, I really enjoy the mental part of the game, that is you have to have strategy and plan all the time. I have a passion to teach the sport I love to play, and I love coaching because it makes me learn more and better than just playing. Also, I love to see and help others improve their badminton skills.

Nils Ihse

Badmintoninstruktör sedan:

2013, Huvudtränare för Lugi sedan 2016

Instruktörsutbildningar:

Har gått riksidrottsförbundets ”plattformen”, badmintonförbundets 1:a och 1:b. Även deltagit i interna utbildningar inom Lugi. Har själv hållit utbildning för Lugis tränare.

Tävlingshistorik:

Tävlat sedan 2011 (inte helt säker), spelar elitklass och deltar i internationella tävlingar, spelar för Lugis förstalag, SM brons och vunnit elittävlingar.

Klubbhistorik:

LUGI

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Jag älskar badminton eftersom det är en sport för alla. Det bästa med att jobba som tränare är att få se hur barn och vuxna utvecklas på banan, men även utanför banan. Alla borde idrotta!

Marcus Nilsson

Badmintoninstruktör sedan:

För fyra år sedan började jag som hjälptränare två dagar i veckan. Sen hade jag ett års uppehåll innan jag blev huvudtränare i två grupper som jag fortfarande är.

Instruktörsutbildningar:

Jag har gått en ”grundutbildning” som heter plattformen som jag gick hösten 2015.

Tävlingshistorik:

Jag har tävlat sedan år 2012 men spelar nu i A-klass och U19. I serien har jag för det mesta spela i division 2 i LUGI 3 men även varit med i division 1 i LUGI 1. Skulle väl inte säga att jag har några speciella meriter men jag har spelat på ungdoms SM tre gånger och junior SM en gång. Sen har jag även varit med på lag-SM ungdom två gånger.

Klubbhistorik: LUGI

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

För att det finns ingen sport som har sån sammanhållning som badminton. Man lär känna mycket folk från alla möjliga ställen i Sverige. Men främst sammanhållningen i Lugi, alla känner alla och har kul tillsammans. Sen gillar jag även badminton för att det är en sport som tillåter en att vara så bra som man själv vill. Om man bara vill träna så kan man det men om man vill bli bäst o tävla mycket så kan man det. Det är helt enkelt en rolig sport för alla. Det allra bästa som tränare är att se hur de jag är tränare för utvecklas.

Christine Ingvarsson

Badmintoninstruktör sedan:

2007

Instruktörsutbildningar:

Steg 1 och steg 2: 2010 och 2011

Tävlingshistorik:

År 1990 spelade jag min första tävling Sjöbo Cup, 7 år gammal. Just nu tävlar jag i elit-klassen i singel. Har spelat i 1:a laget i division 1 denna säsong. Mina största tävlingsmeriter är att jag i SM 2017 kvalade in i damdubbel och gick till kvartsfinal i damsingel.

Klubbhistorik:

Skurups BMK, sedan LUGI.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Att som tränare se ungdomarna utföra det som jag försöker lära ut och när dom upptäcker att det faktiskt fungerar efter lite träning och flera försök, är en härlig känsla! Jag ser det som en självklarhet att kunna ”ge tillbaka” till sporten i form av badmintontränare efter att själv varit aktiv så länge. Det är fortfarande efter 17 år, den enda sporten som jag kan få värsta kicken av. Sedan uppskattar jag både träning och tävling, där den sociala biten då vi hejar och peppar varandra på och utanför banan är otroligt viktig. Att spela seriespel tycker jag är extra roligt!

Helen Linwen Yan

Hjälptränare sedan:

Hösten 2015 3.

Instruktörsutbildningar:

 • Tränarutbildning SBF 1A + 1B ht 2015 SBF 1C vt 2016.
 • Sisu Plattformen vt 2016.

Tävlingshistorik:

Tävlat sedan 2011 Juniortävlingar t.ex. SM, Svenska Cupen Seniorklass Singel A-klass. Serielag Lugi 4

Klubbhistorik:

LUGI.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Jag älskar badminton därför att jag tycker det är kul med kicken man får när man spelar. Det är också roligt därför att man alltid kan utvecklas i och med att det alltid finns något nytt man kan lära sig, som t ex nya slag, ny taktik osv. Man tröttnar aldrig utan kan alltid underhålla sig själv med nya mål och nya resultat.

Mattias Olof Erik Landström

Hjälptränare sedan:

Mitten av 2015 och tränare sedan 2017

Instruktörsutbildning:

SBF 1A, 1B och 1C samt SISU Plattformen

Tävlingshistorik:

Tränat och tävlat sedan jag var cirka 11 år fram tills jag var 16 då jag var tvungen att avbryta på grund av en skada.

Klubbhistorik:

LUGI.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Jag älskar att träna badminton för att det är en sport som alla kan spela. Från de allra minsta till seniorerna. Reglerna är inte för komplicerade och man behöver inte särskilt mycket för att komma igång heller, ta ett racket och en fjäderboll så kan du stå och slå med en kompis i trädgården! Badminton är också en fantastisk sport eftersom att det finns så mycket man kan utvecklas i, man kan alltid bli lite snabbare, lite starkare, lite säkrare. Alla kan börja spela, men det krävs träning för att man ska bli riktig bra på det. Detta är en av de mest intressant områdena speciellt som tränare eftersom att man då får se hur barnen lär sig och blir bättre för varje träningstillfälle. Badminton ger också bra träning för hela kroppen. När man tränar badminton måste man ha bra reaktionsförmågor, det är ju den absolut snabbaste racketsporten som finns! Man måste därför ha bra koordination och vara snabb och spänstig. En bra badmintonspelare behöver även bra kondition för att orka med alla de snabba bollarna. Men det är så klart också en jätterolig sport, så om man vill bli bra tränad men också ha kul samtidigt är badminton ett mycket bra val!

Christian Möller

Huvudtränare och hjälptränare sedan:

Ett år tillbaka.

Instruktörsutbildning:

Tränarutbildning som Lugi arrangerat VT 2017.

Tävlingshistorik:

Jag har tävlat i runt 5 år och tävlar mest i nivå 3 men ibland i nivå 4 och B-klass

Klubbhistorik:

LUGI.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Därför att jag tycker att det är roligt, och det bästa med att vara tränare för mig är att se spelarna utvecklas, och jag tycker även såklart att det är roligt att hålla i träningarna.

Oskar Hansson

Huvudtränare och hjälptränare sedan:

Huvudtränare och hjälptränare i 3-4 terminer.

Instruktörsutbildning:

ca 6 st olika kurser.

Tävlingshistorik:

Har tävlat i 4-5 år spelar i U17 nivå 2 och ska börja spela i C klass.

Klubbhistorik:

LUGI i ca 5 och ett halvt år.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Jag tycker om att spela badminton för att jag tycker det blir roligare och roligare desto bättre man blir. Det bästa med att vara tränare är att man får träffar så många nya olika individer och att hjälpa dem utvecklas.

Johanna Sjöstedt

Huvudtränare sedan:

Jag har varit tränare i två år, under första året var jag hjälptränare och under det senaste år har jag varit både huvudtränare och hjälptränare.

Instruktörsutbildningar:

 • SBF 1a, 1b, 1c
 • Sisu plattformen

Tävlingshistorik:

Tävlat sedan 2010. Spelar A-klass Serielag LUGI 3. Jag har varit med i bl.a SM och svenska cupen.

Klubbhistorik:

LUGI.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Det bästa med badminton är att det är jätteroligt. Jag gillar att man alltid kan bli bättre på något sätt, man kan t.ex utveckla sin teknik eller lära sig nya slag. Det är också jättekul att tävla och man träffar en massa nya kompisar. Det bästa med att vara tränare är att träffa alla nya spelare. Det jättekul att se dem ha roligt och utvecklas.

Hana Hedayat

Huvudtränare sedan:

Ett par år tillbaka.

Instruktörsutbildningar:

Ännu inga genomförda.

Tävlingshistorik:

Har tävlat i A-klass och division 2

Klubbhistorik:

BKC, Badminton Klubb Carlskrona, och LUGI.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Badminton är en väldig spännande sport som engegerar både kroppen och hjärnan. Jag tycker att badminton efterliknar våra liv. Man ska alltid ha en taktik föt sitt spel, tänka på varje slag och förutsäga även nästa steg. Det är viktigt att komma ihåg att man alltid ska lära sig från sina förluster och gå vidare och det enda hindret som stoppar oss är våra tankar. Dessutom är badminton ett väldigt bra sätt att omgås med andra och ha det kul. Som badmintontränare kan man dela sina kunskaper med andra och ta en del av deras. Det är väldigt spännade att vara tränare och hjälpa andra.

Ascer Holm Linder

Hjälptränare sedan:

Januari 2017.

Instruktörsutbildningar:

En under VT 2017.

Tävlingshistorik:

Jag har tävlat sedan 2015 och ganska många tävlingar ända till nu.

Klubbhistorik:

Jag har bara spelat i LUGI.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Jag gillar att spela badminton för att det går snabbt och man har kul medans man tränar man har till och med kul även om man förlorar enligt mig i alla fall. Jag gillar att vara badminton tränare för att jag kom ihåg vilka bra tränare jag hade och jag vill vara som dem fast till mina små kompanjoner.

Isabella Bergman

Huvudtränare och hjälptränare sedan:

2013

Instruktörsutbildningar:

Plattformen 1a 1b 1c 4.

Tävlingshistorik:

Tävlat på A-nivå

Klubbhistorik:

LUGI.

Därför tycker jag om att spela och instruera i badminton:

Tycker om att spela badminton för att det är en fartfylld sport. Det bästa med att vara tränare är att man känner att man hjälper någon att bli bättre och utvecklas, dessutom får man träffa en massa roliga människor