Uppdaterad 2021-02-01
Här kan ni läsa om LUGI Badmintons verksamhet och historia. LUGI Badminton har flera samarbeten med företag och vi erbjuder också olika sponsorpaket

Verksamheten

• Antal aktiva medlemmar: 400 st
  • Antal aktiva juniorer: 320 st
  • Antal aktiva tävlande juniorer: ca 40 st
  • Antal huvudtränare och hjälptränare: 25 st
  • Mer än 25 träningstillfällen per vecka för våra medlemmar
  • Lag i U11, U13 och U15 i ungdomsserien i Skåne

Vi anordnar löpande lovträning, läger, nybörjartävlingar och sommarträning för våra ungdomar. Vi har mer än 20 träningstillfällen som är tillgängliga för juniorer; 3 st för motionärer. Vi har 31 träningstimmar varje vecka för våra medlemmar från början på augusti till slutet av maj. Vi arrangerar också löpande utbildningar både externt och internt för våra tränare.

Framgångar

• Nils Ihse tar bronsmedalj på SM 2019. Hans 2:a brons i karriären och otroligt nära final.
  • Lotten Wengberg tar VM-brons 2019.
  • Shaun Ekengren blir säsongen 2019/2020 uttagen till landslagsläger.
  • Minst 10 st elitklassade spelare i vår trupp.
  • Minst 10 st ungdomar är rankade bland de 100 bästa i Sverige.
  • Klubben har totalt (ungdom, senior och veteran) ca 10 spelare bland de 10 bästa i Sverige.
  • Fem serielag i seriesystemet i Svenska Badmintonförbundet, flest i Sverige. Vårt 1:a lag i division 1 är i näst högsta serien. Vårt 2:a och 3:e lag i division 2, vårt 3:e lag i division 3 och 4:e lag i division 4. Seriespelet engagerar ca 40 spelare under säsongen; både juniorer och seniorer under 6 speltillfällen per år. Vi tävlar i hela södra Sverige.
  • Vårt 1:a lag har de sista tio säsongerna varit i Sveriges näst högsta serie, division 1 och placerar sig alltid i toppen av serietabellen.
  • Säsongen 2013/2014 vann vårt 1:a lag division 1, kvalade även upp till Elitserien men vi avstod från att gå upp. Med en haltande tabell 2019/2020 låg LUGI Badminton i ledning i serien men pga. covid-19 lät man alla lag stanna kvar i sin nuvarande serie.

Arrangemang

• Vi anordnar två interna nybörjartävlingar varje år för de ungdomar som vill testa på att tävla.
  • Vi anordnar klubbmästerskap varje vår för våra medlemmar.
  • Vi anordnar seriesammandrag i division 1, 2 och 3 varje säsong med flera lag medverkande.
  • Vi anordnar varje år EuroFinans Senior Cup, en av de största seniortävlingarna i södra Sverige. Senaste upplagan 2019: 218 startande
  • Vår ungdomstävling EuroFinans Junior Cup, en av de största juniortävlingarna i södra Sverige. Senaste upplagan 2019: 220 juniorer

Historia

LUGI, ursprungligen Lunds Universitets Gymnastik och Idrottsförening, är en allians av specialidrottsföreningar Lund. Lugi bildades som förening den 28 november 1912 av Johan Thyrén. Vid starten ingick friidrott, fotboll och tennis. Senare tillkom ett flertal andra idrottsgrenar såsom bandy, gymnastik, golf, fäktning, orientering, boxning, simning och brottning. Även handboll spelades under 1930-talet i form av nationsserier, och det fanns också ett kvinnligt handbollslag.1934 omorganiserades föreningen så att alla inskrivna studenter anslöts för att de skulle ha möjlighet att utöva vilken idrottsgren de ville under ordnade förhållanden. Föreningen Lugi omvandlades 1993 till en allians och de tidigare sektionerna kom därmed att utgöra självständiga föreningar.

logo-lugi