Historia

LUGI, ursprungligen Lunds Universitets Gymnastik och Idrottsförening, är en allians av specialidrottsföreningar i Lund.

Lugi bildades som förening den 28 november 1912 av Johan Thyrén. Vid starten ingick friidrott, rodd, fotboll och tennis. Senare tillkom ett flertal andra idrottsgrenar såsom bandy, gymnastik, golf, fäktning, orientering, boxning,simning och brottning. Även handboll spelades under 1930-talet i form av nationsserier, och det fanns också ett kvinnligt handbollslag.1934 omorganiserades föreningen så att alla inskrivna studenter anslöts för att de skulle ha möjlighet att utöva vilken idrottsgren de ville under ordnade förhållanden.

Föreningen Lugi omvandlades 1993 till en allians och de tidigare sektionerna kom därmed att utgöra självständiga föreningar.

logo-lugi

Välkommen

Hej och välkommen till LUGI Badmintons hemsida. Om du undrar något kontakta oss gärna här.

Tetra Pak - Protects What's Good
Li-Ning