LUGI 5 i Hässleholm

Den här gången mönstrade LUGI 5 ett lag med bara U15-spelare förutom undertecknad veteranspelare. Vi visste att det skulle bli tuffa matcher att vinna med tanke på att lagen vi skulle möta låg en bra bit över oss i serietabellen.

Det var dock ett taggat gäng och Johanna och jag hade fått bra tillfälle att spela oss samman på seniorträningen i torsdags. Vi vann också den första dubbeln mot Bjärred! Isak visade redan i förra seriesammandraget att han är en duktig mixedspelare och han och jag vann mixeden. Så den matchen tappade vi med 2-6.

Det var riktigt roligt att se hur killarna kämpade och satsade i både singlar och dubblar.

Rasmus fick stiga upp och ta förstasingeln mot Bjärred. Bara sammanbitna ansikten och målmedvetet spel för att vinna varje boll. Mot Kruset vann vi inga matcher, men Johanna spelade kanonbra i singel och tog andra set med 21-19. Kruset-ledarna kom t o m fram till mig och berömde ungdomarna för att de spelade så bra mot deras rutinerade seniorspelare. Albin kämpade sig fram till 21-23 i andra set efter att ha legat under med 16-20. Det kallar jag att kämpa hela vägen! Rasmus spelade mot en ”2-meters-stör” som hade all möda i världen att vinna bollarna när Rasmus stod där som en vägg och returnerade allt – och trixade lite förstås! Johan spelade två mycket jämna singlar och kunde mycket väl tagit set i båda matcherna.

Det märks att det finns en ”go” sammanhållning i det här gänget. De har ju varit ute i hetluften hela gänget en hel del den här säsongen. De tycker alla att spela i serien mot äldre och mer erfarna spelare är värdefullt och utvecklande.

Tack för en härlig serielördag!

Lotten Wengberg
Lagledare LUGI 5

Publicerad i Uncategorized

Rookie Team Cup

Rookie Team Cup 2015

Från vänster Viktor Hylander, Filip Toncev, Ellen Winter, Beatrice Karlsson, Julia Spencer Kongstad, Lisa Sander, Helge Hybbinette, Elliot Odén och Viktor Toncev.

Här är U13-gänget som representerade LUGI med stor entusiasm och kämpaglöd i dagens Rookie Team Cup i Victoriahallen. Vi föräldrar och andra familjemedlemmar som hjälpte till hade väldigt trevligt tillsammans och fick både nya erfarenheter och vänner på ”cupen”! Det var också spännande att se hur de olika föreningarna hade sin speciella spelstil. Gemensamt för alla team var fin laganda och gott kamratskap.

Mvh

Lagledare Anna Spencer

Publicerad i Uncategorized

LUGI Euro Finans Junior Cup 2015

Anmälan till LUGI Euro Finans Junior Cup 2015 är nu öppen.

Inbjudan Junior Cup 2015

Anmälan

Mvh

Tävlingsledningen

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

LUGI Badminton dominerar A-klass och U15 på Mörrumsträffen 2015

Mörrumsträffen 2015

Mörrumsträffen är över för denna gång, och när allt damm lagt sig så visar LUGI Badminton styrka både i A-klass och i U15.
HS-A
1: Gustav Andersson
2: Nils Ihse
3: Jonny Nilsson och Leo Rasmusson
HD-A
1: Leo Rasmusson, LUGI & Pontus Rydström, MBK
MD-A
1: Gustav Andersson & Emma Bovin
HS-U15
1: Isak Sanick
2: Rasmus Janmyr
3: Johan Hultqvist
HD-U15
1: Rasmus Janmyr & Isak Sanick
MD-U15
1: Isak Sanick & Tilde Pilblad
Extra stort grattis till Isak Sanick som blev utvald till turneringens bästa spelare.Turneringens spelare - Mörrumsträffen

Bra jobbat alla LUGI-spelare!

Länk till fullständiga resultat

Gustaf Fjaestad
2015-03-02

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter

Klubbresa till Frölundaspelen 2015

Hej,

Den 25-26e April åker LUGI Badminton till Göteborg och Frölundaspelen tillsammans. Det kommer kosta 500 kr per person, och då ingår resa, boende samt tävlingsavgifter. Spelarna står själva för maten.

Tävlingen vänder sig till spelare på nivå 3 (dvs. ingen nybörjare tävling) och då i klasserna U9-U17, samt klass Elit, A & B. För mer information om tävlingen, anmälan etc. se inbjudan här: Inbjudan Klubbresa 2015

Med vänlig hälsning,

Gustaf Fjaestad, Håkan Möller, Mia Wengberg och Sebastian Larsson

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter, Veterannyheter

Senior-SM i Uddevalla

I helgen spelas Senior-SM i Uddevalla, och redan idag spelades kvalet, med bra resultat för LUGIs spelare. Klicka på namnen nedan för att se resultat samt kommande matcher för respektive LUGIs spelare.

Bra jobbat!

/Gustaf Fjaestad

 

Publicerad i Nyheter, Seniornyheter

Härliga insatser i Lag – SM U15 i Uppsala!

I helgen spelades Lag-SM U15 I Uppsala och LUGI var på plats med ett taggat gäng. På herrsidan spelade Isak Sanick, Rasmus Janmyr och Johan Hultqvist och på damsidan Johanna Sjöstedt, Helena Yan och Annika Stein.Lag-SM U15

Vi blev lottade i en pool med Bergsåker och Täby, där vinnaren gick vidare till spel om 1-4:e plats, 2:an till spel om 5-6 plats och 3:an till spel om 9-10 plats.

Första matchen var ett mycket jämt möte mot Bergåker. Isak och Johan började med att ta hem HD i en spännande tresetare mot Morris Rudberg och Anton Hansson. Därefter blev det tre förluster på raken i DD, HS1 och DS1, men ett bra spel och många spännande bollar! Helen och Annika mötte Olivia Wänglund och Vera Wallin, Isak mötte Hugo Hörnlund och Johanna mötte Oliva Wänglund.
Rasmus lyckades sedan vinna HS2 mot Johan Sundvisson i ännu en spännande tresetare! Efter en förluster i DS2, fick vi ytterligare en vinst i ännu en tresetare när Johan slog Morris Rudberg. Nu stod det 3-4 och Annika tog sig an DS3 mot Izabella Bergman. En kanoninsats från Annika, som efter tre jämna och spännande set 17-21, 21-17, 21-19 tog hem vinst! Vi föll dock som lag på mållinjen med en förlust i mixed och Bergsåker vann med 5-4.

Andra matchen var mot 2:a seedade Täby, som vann hela Lag-SM.
Här blev motståndet för tufft och vi förlorade tyvärr med 9-0 efter flera kämpainsatser.

Därmed var det klart att vi skulle spela om 9:e och 10:e plats på söndagen, och först kl 11. Det var bara att ladda om och ta nya tag. Hela laget spenderade flera timmar inne på Fyrishovs äventyrsbad innan det blev Tacobuffe på kvällen och besök på Scanidinavian Masters som spelades samma helg på Fyrishov. Verkligen inspirerande att se badminton i världklass!

När vi la oss på lördag kväll var det ett lite tilltuffsat lag. Vi hade en i laget som mådde lite illa, en med blå tånagel, en som nästan tappat rösten och en med magknip. Hur skulle detta sluta?

Men morgonen därpå var krämporna som bortblåsta och vi tog oss an Botkyrka om 9:e platsen. Alla hade verkligen siktet på vinst och det gick hela vägen! Vilken laganda! Lagspel är något speciellt! Johan och Isak tog hem HD med ett rysande inledande set 26-28, Johanna och Annika tog hem DD, Johanna DS1, Helene spelade ett jättebra spel trots känningar i låret och vann DS2, Annika tog hem DS3 och Johan HS3. Rasmus var så nära att ta hem HS2 och XD tillsammans med Helen blev ännu en spännande tresetare! Det slutade 6-3 med bra spel och fina resultat även i de förlorade matcherna.

LUGI blev 9:a i lag SM!

Tack för en härlig helg, med mycket skratt, upplevelser och härliga insatser från hela laget!

Stolta lagledare
Sara & Jenny

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

En lyckad badmintonsöndag i Helsingborg

Det vara 13 taggade LUGI-juniorer som åkte till Helsingborg för att spela i Åke Sandins Minnestävling, en tävling på nivå 1. För alla utom Oskar Hansson var det första tävlingen utanför LUGI. Fast det kunde man verkligen inte se. Alla spelade med fullt ös och härlig entusiasm. Eller som någon sa till sin mamma: Har jag gått upp 6.30 så ska jag vinna!

Stormen Egon ställde till med lite WO när vägar hade blockerats av nerfallna träd, så både Andreas Meltzer och Kajsa Sander fick två WO i poolen. Lite trist med WO men belöningen var att gå vidare till slutspelet.

När det inledande poolspelet var klart hade vi hela 9 spelare i slutspelet: Andreas, Oskar, Elliot Odén, Viktor Toncev, Lisa Sander, EllenWinter, Noah Karlsson, Kajsa och Helge Hybbinette. I deras första tävling!

I U15-klassen gjorde Noah en kämpainsats och spelade helt jämt mot slutsegraren. I U13 tog sig Lisa till semifinal efter en välspelad och spännande tre-setare mot Ellen. Helge vann en match i slutspelet och tog sig även han till semifinal. Som jag skrev innan: i deras första tävling!

Oskar överraskade mycket positivt. Blev starkare och starkare för varje match. Klev in på banan härligt taggad och helt fokuserad i varje match. Kämpade på varenda boll och var verkligen starkast när det gällde. Vann alla jämna set, 22-20, 21-19. Han släppte inte ett set på hela tävlingen! Finalen mot Markus Bjelk från Fridhem blev en riktig nagelbitare och mamma Katharinas puls var nära max. Matchen var riktigt tuff och båda spelarna var stundtals ordentligt trötta. Oskar bet ihop och fortsatte att hålla trycket med långa servar och bra clear. Kanonbra Oskar! Grattis till segern!

Det var fascinerande att märka att ungdomarna verkligen blev bättre och bättre för varje match. De tog till sig råd från föräldrar och tränare och förändrade sitt spel – precis när det behövdes; längre servar, variera med korta bollar, tryck till ordentligt! Härligt att se!

Förutom att se dessa kämpar i sin första tävling fick Bosse och jag chansen att träffa deras föräldrar.

Alla så fantastiskt positiva och inspirerande. Tack för att ni fixar så bra för era ungdomar och är med och stöttar dem! Ungdomarna fick pokaler och medaljer – ni får en guldstjärna!

/Lotten Wengberg

2014-01-11 Lisa 2014-01-11 Helge2014-01-11 Noah 2014-01-11 Oskar

Fyra medaljörer med sina pokaler: Lisa Sander, Helge Hybbinette, Noah Karlsson och Oskar Hansson

Publicerad i Uncategorized

Seriesammandrag 10/1 -15

Tyvärr har det varit lite skralt med information från seriespel: Resultaten från de tre föregående sammandragen har varit lite blandade. LUGI 1 har gjort bra ifrån sig, medan de andra LUGI-lagen har spelat ömsom bra och tagit poäng och spelat ömsom mindre bra, och därmed förlorat poäng när man kanske skulle ha vunnit. Detta gäller främst LUGI 3 som bland annat förlorade bägge poängen mot Kävlinge. Gällande de andra Lugilagen skall komma ihåg att både LUGI 2, LUGI 4 och LUGI 5 gick upp en division – till division 1, division 2 respektive division 3 från förra säsongen, och har därmed haft en tuff uppgift framför sig.

Hursomhelst så var det ett nytt seriesammandrag i Lund den 10 januari, totalt säsongens fjärde sammandrag. Den här gången spelade division 2 Syd B i Victoriastadion, Lund, med LUGI 3 och LUGI 4. LUGI 3 mötte ett försvagat Malmö BK 2 och ledde med 4-1 när herrsinglarna återstod. Tyvärr får man väl säga så förlorade LUGI alla tre. Liten besvikelse men ändå en förbättring från förra matchen mot Malmö, 1 poäng är 1 poäng. LUGI 4 mötte Skälderviken. Även här blev det delad pott, 4-4.

 I den andra omgången möttes de bägge Lugilagen, där LUGI 3 tog en komfortabel seger med 6-2.

Sammandraget flöt på fint, hade bra hjälp i sekretariatet av Mats, Björn, Anders och Lotten, tack till er alla, och tack till alla LUGI-spelare som kämpar på för sitt lag.

 Mvh

Per Johansson, lagledare LUGI 3

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter, Veterannyheter

Alla LUGIs ungdomar som var med i DM Skåne tog medalj!

I helgen har Distriktsmästerskap spelas landet runt.

LUGIs ungdomar gjorde ett jättebra DM! Alla som var med tog medalj! Helt fantastiskt! 6 guld, 5 silver och 4 brons!

Följande spelare tog guld och kan kalla sig distriktsmästare 2014:
* Annika Stein DS U13,
* Annika Stein DS C,
* Birna Ragnarsdottir  DD U13,
* Johanna Sjöstedt DS U15,
* Johanna Sjöstedt/Helen Linwen Yan DD U15,
* Johan Hultqvist/Isak Sanick HD U15.

Stort grattis!

Alla resultaten hittar ni här

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Välkommen

Hej och välkommen till LUGI Badmintons hemsida. Om du undrar något kontakta oss gärna här.

Hitta till oss

Sponsorer

Tetra Pak - Protects What's Good
Li-Ning
BSharp
Färs och Frosta Sparbanksstiftelse