Härliga insatser av LUGI i Senior-SM 2016 – Madde tog hem brons i dubbeln!

Under helgen 5-7 februari spelades senior-SM i Trollhättan. Kampen om medaljerna bjöd på högklassig badminton och starka känslor. De som skulle försvara LUGI:s färger under detta mästerskap var på damsidan Madeleine Persson och Linda Häggman respektive Martin Forssberg, Nils Ihse, Simon Widén och Fredrik Bohlin på herrsidan.

För Linda och Fredrik blev det tyvärr respass under fredagens kvalspel. I herrsingeln blev det förlust för Fredrik mot Albin Hjelm, Fyrisfjädern. Siffrorna skrevs till 22-20, 21-16 som trots förlust får ses som ett bra resultat mot en duktig spelare. Även Linda spelade bra i sin singel och pressade Alexandra Derle, GBK, i tre set. Tyvärr slutade det med förlust med siffrorna 21-15, 17-21, 21-17. Både Fredrik och Linda deltog även i dubbel- och mixed. I mixeddubbeln stöter både Linda, i par med Adrian Levin, och Fredrik, i par med Anneli Häggman, på patrull i första kvalomgången. Linda lyckas dock tillsammans med systern Anneli vinna en match i damdubbel för att sedan förlora kvalfinalen mot paret Olyaee/Sjöström från IFK Umeå. Fredrik förlorar tyvärr även sin herrdubbel mot Andersson/Kartberg som till vardags spelar i SBL för Vårvinden.

Simon spelade sin första match mot Dennis Schön från MBK och vann efter tre set genom att gradvis öka kvaliten på sitt spel. I nästa match blev det än tuffare motstånd mot Kistas Sakti Kusuma. Simon spelade riktigt bra i första set men förlorade tyvärr sin andra match.

Nils, som nyligen tagit klivet upp i elitklassen, spelade sitt första senior-SM. Även Nils spelade alla kategorier. I mixed blev det förlust i första kvalomgången mot duktiga paret Elin Svensson/Emil Welinder från Askim, ett par som senare tog sig till kvartsfinal. Dubbel spelades tillsammans med Mattias Löfgren från Varberg. Konstellationen vann första matchen i övertygande stil mot tidigare LUGI-spelaren Jim Alexandersson tillsammans med Mike Rasmussen. I andra kvalomgången blev det dock förlust mot Jesper De Waal/Oliver Blixt Gustavsson med siffrorna 21-19, 21-19. I Nils herrsingel besegrades två spelare från Spårvägen efter jämna matcher. Den första matchen mot Johan Clausén slutade med vinst 27-25 i avgörande skiljeset! Här visar Nils prov på enorm viljestyrka och att han är som bäst när det krävs som mest. Detta innebar att Nils i sitt första SM når huvudtävlingen i herrsingel. Väl i huvudtävlingen blir det dock förlust mot Ulf Svensson, Sollentuna, i tre set. Efter två jämna inledande set tryter orken och sifforna skrivs till 21-16, 19-21, 21-10 till Svenssons favör. Stort grattis till Nils för strålande framgångar i sitt första SM!

Martin Forsberg SM2016För Martin och Madeleine började SM-äventyret först på lördagen då båda var inlottade direkt till huvudtävlingen. Båda spelarna fick det svårt i sina singlar då Mikael Westerbäck och Jenny Wan stod för motståndet. Trots bra spel fick både Martin och Madde därmed se sig besegrade i första omgången i huvudtävlingen. Om man inte lyckas på egen hand får man förlita sig till varandra, något som Martin och Madde gjorde med bravur i tävlingens mixeddubbel. Paret lyckades vinna två omgångar i huvudtävlingen och därmed ta sig till kvartsfinal! Efter inledningsvis skakigt vis besegrades Nilofar Mosavar Rahmani och Niclas Kanebäck i första omgången med 27-25, 21-14. Därefter väntade kvalvinnarna Jenny Carlsson och Joel Ulldal, även i denna match blev det förlängning i första set efter stundtals ofokuserat spel. Resultatet blev till slut 26-24, 21-14 till LUGI-parets favör. Detta innebar alltså en kvartsfinal. Roligt för Martin och Madde att uppnå resultat efter en tid med mindre lyckade resultat i mixeddubbel. I kvartsfinalen tog det dock stopp då Patrik Lundqvist och Berfin Aslan blev övermäktiga.

Martin nådde även kvartsfinal i herrdubbel tillsammans med tidigare LUGI-spelaren Paul Ohlsson som numera spelar för Malmö. Paret inledde tävlingen genom att besegra paret De Wall/Blixt Gustavsson i övertygande stil 21-9, 21-14. I kvartsfinalen stod förstaseedade Richard Eidestedt/Andi Tandaputra för motståndet, något som visade sig bli en alltför svår uppgift för Martin och Paul. Trots mycket bra spel från LUGI/Malmö-parets sida fick de se sig besegrade med 21-10, 21-18.2016-02-07 Madde brons

Madeleine hade tillsammans med Stina Runesson, Aura, mycket stora framgångar i damdubbeln. Efter bra spel besegrades i första rundan Hanna Ekhamre/Julia Ahstrand med 21-19, 21-13. Därefter väntade Umeå-paret Ronak Olyaee/Lisa Sjöström. Efter en gastkramande match lyckas Madeleine och Stina knyta ihop säcken och vinna med siffrorna 18-21, 21-19, 25-23 och lyckan var total. Paret var nu klart för semifinal och medaljen var ett faktum. I semifinalen blev dock slutsegrarna Emma Wengberg i par med Clara Nistad övermäktiga och i och med detta fick Madeleine och Stina ta emot en bronsmedalj!

Sammanfattningsvis var det ett mycket lyckat SM ur LUGI-perspektiv. Nils tog sig in i huvudtävlingen i sitt första SM, Martin tog sig till två kvartsfinaler och Madeleine tog sig till en kvartsfinal samt fick slutligen kröna mästerskapet med en bronsmedalj. LUGI visar därmed på både
spets i och med Madeleines bronsmedalj, och bredd då man fanns representerade i samtliga kategorier i huvudtävlingen. Stort grattis till fina prestationer, vi kommer tillbaka nästa år!

Skribent: Martin Forssberg

Publicerad i Nyheter, Seniornyheter

LUGI Euro Finans Junior Cup 2016

LUGI Euro Finans Junior Cup 2016 spelas den 2-3 April 2016 på Victoriastadion i Lund.

Tävlingen spelas i följande klasser:
Nivå 3 U11-U17, Singel, Dubbel och Mixed
Nivå 1, U11-U17, Singel (Herr & Dam)

Välkomna med er anmälan senast den 19 mars!

Mer information om tävlingen hittar du under menyn Arrangemang

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Intern nybörjartävling den 7 februari

Lugi Badminton välkomnar alla tävlingssugna spelare och supportrar till Victoriastadion på söndag den 7 februari.

Lottning och tidsschema för anmälda spelare finner ni här.

Om ni letar under ”Spelare” finns ert namn där. De första matcherna kommer att dra igång 09.00, för er som spelar då har vi samling vid 08.45. Några spelare har sin första match vid 10, så se till att kolla när ni spelar er första match så att ni kan vara i hallen i god tid innan matchstart.

Du som inte är anmäld till tävlingen är välkommen att komma och titta. Kanske har du någon kompis att heja på och kanske blir du sugen på att själv vara med nästa gång.

Vid frågor, maila lotten@lodde.se

Lycka till!

LUGI Badmintons tävlingssektion

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Ostkakan

Under januaris första helg begav sig fyra av våra spelare upp till Västervik för att inviga året på bästa möjliga sätt. Tävlingen hade lockat många och startfälten var stora och tuffa. Alla lugispelarna fick med sig minst en pallplats. De som tävlade var; Isak, Marcus N, Simon och Nils.

Isak spelade alla kategorierna i B-klass. Isak SanickI dubbel blev det tyvärr förlust redan i första omgången. I mixed vanns första matchen efter en lite skakig inledning. Tyvärr förlorade han andra matchen. Isak var andraseedad i singel. I poolen blev det två stabila vinster, men i den tredje poolmatchen stämde inget och Isak var aldrig riktigt nära att vinna. Efter tre tresetsmatcher i slutspelet, där han bland annat slog ut den förstaseedade, var Isak i final. I finalen ställdes Isak mot samma motståndare som han tidigare förlorat mot i poolen. Isak gör sin bästa match i tävlingen, men förlorar tyvärr i två jämna set där första set slutar 20-22. Starkt av Isak att kunna pressa sin motståndare som han tidig
are förlorat stort mot. Grattis till andraplatsen Isak! Läs mer ›

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter

LUGI’s nybörjartävling nr 2 spelas den 7 februari

Välkomna alla LUGI-spelare till vår andra interna nybörjartävling den här säsongen, på Victoriastadion i Lund.

Detta är en intern LUGI-tävling som riktar sig till dig som inte har tävlat alls tidigare eller har varit med i enstaka tävlingar på nivå 1.

Sista anmälningsdag är den 28 januari!

Mer information om tävlingen hittar du under Arrangemang

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Skåne Tour – LUGI Badminton ligger 1:a efter andra deltävlingen!

Efter andra deltävlingen i Skåne Tour, som var vår egen LUGI Euro Finans Cup i november, ligger LUGI Badminton 1:a med 53,5 poäng!

MBK ligger tvåa med 41,5 poäng och Aura på en tredjeplats på 26 poäng!

Förutom att vi ligger etta som förening har vi flera suveräna individuella insatser, läs mer om dessa här!

Nästa deltävling är BMK AURA’s tävling den 30-31 januari.

Heja LUGI Badminton!

/Sara

Publicerad i Nyheter, Seniornyheter

LUGI Euro Finans Cup 2015

Euro Finans Cup 2015 är nu färdigspelad. Stort grattis till alla segrare!

I år hade vi 102 anmälda spelare och totalt 217 matcher spelades, spelare från Sverige, Danmark och Kina. 

Vidare vill jag rikta stort tack till Euro Finans för ert stöd, samt till alla funktionärer som hjälpt till under helgen. Utan er hade inte tävlingen blivit av!

Hoppas vi ses igen nästa år.

Med vänliga hälsningar

Jens Kongstad, Tävlingsledare 

EuroFinans. Vi snackar inte - Vi betalar.

 

 

 

Publicerad i Nyheter, Seniornyheter

BÄST I SKÅNE!

Ett stort grattis till våra nykorade Distriksmästare:

Bírna Ragnarsdottir DS U13
Christian Möller MX U15
Murong Li MX U15
Michael Bohan Ji HS U15
Annika Stein DS U15
Johanna Sjöstedt MX U17 + DSB
Isak Sanick MX U17
Marcus Nilsson HS U17

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

LUGI’s nybörjartävling

Söndagen den 8 november spelades LUGI Badmintons interna tävling, som riktar sig mot spelare som inte tävlat alls eller spelat enstaka tävlingar på nivå 1.

Det var många taggade spelare och mer eller mindre nervösa föräldrar och familjer på plats för att heja och stötta. Trots sjukdomsavhopp och ett par uteblivna spelare flöt matcherna på bra, och spelarna tog flyttade matcher med ro.

Spelarna bjöd sina supportrar på många och långa matcher, där särskilt herrsingel U15 utmärkte sig med ett antal riktigt jämna tresetare.

Ettan och tvåan i varje klass fick diplom, och det lottades dessutom ut ett antal priser bland alla deltagare. En hel del spelare gick nöjt hemåt med bland annat nya badmintonväskor och racketfodral.

Vi i tävlingsledningen och sekretariatet vill tacka alla föräldrar som ställde upp som siffervändare, klippte matchprotokoll, samt stöttade sina ungdomar. Det är viktigt med support, och all hjälp uppskattas.

Nedan presenteras finalisterna i varje klass, i vissa fall med tillhörande bild.

Herrsingel U11: finalist Kevin Lundgren och segrare Aron Carlsson

Damsingel U13: segrare Lisa Sander och finalist Agnes Nilsson
okänt.jpg

Lisa Sander

Herrsingel U13: finalist Jonathan Andersson och segrare Helge Hybbinette
okänt.jpg

finalist Jonathan Andersson och segrare Helge Hybbinette

Herrsingel U15: segrare Jon Righard och finalist Anton Thorsén
okänt.jpg

segrare Jon Righard och finalist Anton Thorsén

Damsingel U11: segrare Liv Axler och finalist Lova Bynke

Damsingel U15: segrare Asha Linh Sugi och finalist Ellen Wrigstad

Vi hoppas att alla spelare har fått lite mersmak för tävling, och att de är sugna på att testa på nästa interna tävling som kommer gå av stapeln någon gång efter jul.

Emma Bovin, Tävlingsledare

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Reseräkning, nu finns det en mall i tävlingspolicyn

För att underlätta vår administration vid ersättning för spelare i samband med tävling vill vi nu att alla spelare fyller i mallen ”Reseräkning” som går att finna i Tävlingspolicyn under rubriken ”Reseräkning och utbetalning” när man begär ersättning.

Tack på förhand!
Tävlingssektionen

Publicerad i Juniornyheter, Seniornyheter, Uncategorized

Välkommen

Hej och välkommen till LUGI Badmintons hemsida. Om du undrar något kontakta oss gärna här.

Hitta till oss

Sponsorer

Tetra Pak - Protects What's Good
Li-Ning
Färs och Frosta Sparbanksstiftelse