LUGI Badminton vann Skåne Tour!

Efter fyra deltävlingar, MBK Open, LUGI Eurofinans cup, Aura ABC och slutfinalen MBC Tourfinal står LUGI Badminton som vinnande klubb i Skåne Tour!

Även ett STORT GRATTIS till våra pristagare individuellt:

Herrar A-klass: 
2:a plats – Simon Siösted

Damer A-klass:
1:a plats – Christine ingvarsson
2:a plats – Emma Bovin

Damer B-klass
1:a plats – Johanna Sjöstedt

Fullständiga slutresultatet finner ni under Arrangemang/LUGI Eurofinans Cup 2015

Publicerad i Uncategorized

Oerhörda framgångar för våra U15 -spelare i Sportringen Christianstad Cup!

Det var en fröjd för ögat att se våra badmintonungdomar spela i Kristianstad och vilka framgångar de hade!

Lucas Nilsson var den enda U11-spelaren från Lugi, men det räckte gott och väl. Han vann överlägset singeln i sin klass, bra gjort Lucas!

Michael&Christian HD U15 Sportringen 2016
Vi hade 6 stycken Lugi spelare i U15-klassen denna gång och de fullständigt dominerade den klassen.

Annika Stein slog Murong Li i en hård 3-sets match i damsingeln. Vidare så vann Annika tillsammans med Helén Linwen Yan Damdubbeln.

På herrsidan visade Michael Bohan Ji sin styrka och vann herrsingeln där Christian Möller blev 3:a. I herrdubbeln vann Michael och Christian lätt.
Michael och Murong passade även på att prova på mixed dubbel i B-klassen och slutade där på en fin 3.e plats!

Rasmus spelade i B-klass men åkte tyvärr ut mot Zaher Zatari, som kom 2:a i slutspelet. I dubbeln tillsammans med Rickard Luu från Skälderviken blev det stopp efter en jämn match i kvartsfinalen.

Kanon bra jobbat av dessa ungdomar denna helg!

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter

Lilla Höllvikscupen 2016

Grattis till Lisa Sanders som vann DS U13 klassen i Lilla Höllvikscupen 2016 efter en tresetare mot Tindra Andersson från Höllviken! Bra kämpat!

Lisa Sanders - vinst i U13 Lilla Höllviikscupen

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Stort grattis alla LUGI veteraner för en fantastisk SM-helg!

Linda Häggman vann Guld i MD V35 och Silver i DS V35.Linda Häggman Guld i MD V35 2016
Fredrik Bohlin vann Silver i HS V40 och Brons i HD V40 tillsammans med Staffan Thorsén som även vann brons i HS V45.

Håkan Möller gjorde en fantastisk insats med en jämn tresetare i HS V55 mot Bengt Mellqvist i poolspelet. Bengt som sedan vann HS V55.

Jonny gjorde en bra insats men fick tufft motstånd i både HS och HD V40 och kom tyvärr inte vidare till slutspel denna gång.

Publicerad i Nyheter, Seniornyheter, Veterannyheter

Gothenburg open spelas den 6-8 maj – sista anmälan online är 10 april!

Datumet har ändrats, så skynda dig att anmäla dig om du ska vara med!

/Sara

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter

LUGI Klubbmästerskap den 28 maj!

Nu är det äntligen dags för LUGI Badmintons klubbmästerskap 2016.

När: 28:e Maj
Var: Victoriastadion
Hur:

  • Juniorer – U11,U13,U15 samt U17. Singel.
  • Seniorer – Damsingel, Herrsingel och Mixeddubbel.
  • Generationsdubbel – En förälder och ett barn
  • Motion – Herrsingel och damsingel

Anmälan senast den 13:e Maj!

Vi avslutar med grillning på kvällen kl 18.00.

All information hittar du under menyn Arrangemang/LUGI Klubbmästerskap 2016
Click the link above for complete info also in english!

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter, Veterannyheter

LUGI Eurofinans Junior Cup

Imorgon lördagen den 2 april drar vår egen tävling LUGI Eurofinans Junior Cup igång och vi ser fram emot två härliga dagar i hallen!

All information om tävlingen hittar du under Våra arrangemang

Här hittar du Lottning och starttider

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Rasmus Janmyr representerar LUGI på U15 SM 2016 i Örebro

Rasmus representerade LUGI i U15 SM i Örebro i helgen, 26-28 februari. Han var klar för spel i både dubbel och mixed och på fredagen kvalade han sig vidare även i singeln.

Första kvalmatchen på fredagen gick mot Adam Moore från Skogås BMK och Rasmus visade att han var betydligt starkare och vann med siffrorna 21-10, 21-12. Andra kvalmatchen spelades mot Filip Franzen från Sävsjö BMK och första set spelade Rasmus stabilt och vann med 21-16. I andra set var det jämnare spel men Rasmus tog hem det också med 22-20,- Puh, platsen i singel i SM var säkrad!

Rasmus Janmyr MD U15 SM 2016

Lördagen började med en ihoplottning med Amanda Larsson från Tranås då den planerade mixedpartnern Kristin Lindberg lämnat WO. Rasmus och Amanda, som aldrig spelar ihop tidigare, spelade ett skakigt första set mot Simon Sandin och Bonny Kapell från Skogås BMK med förlust 21-11. De hittade varandra i andra set och spelade ett överlägset spel med vinst 21-11. Tredje set blev en rysare med många långa spännande bollar, men slutade tyvärr i förlust 22-20.

I singeln möttRasmus Janmyr HS U15 SM 2016e Rasmus Adam Torstensson från Trollhättans BMK och Rasmus spelade en riktigt bra match, stundom var det Rasmus som totalt styrde spelet. Men Adam tog hem sista set och tresetaren slutade med siffrorna 17-21 21-19 13-21.

I dubbeln spelar Rasmus tillsammans med Halmstads Wiktor Jönsson och möter Milan Andjelkovic och Milos Colic från Norrköpings BMK i första omgången. Det blev ett skakigt första set med förlust 12-21, men i andra set samlar Rasmus och Wiktor sig och börjar spela stabilt och mer offensivt, det ger resultat och de tar setet med 21-15. I tredje set visas det på riktgt bra badminton och det står klart att Ramus och Wiktor är i åttondelsfinal när de vinner med 21-11.

I åttondelsfinalen möter de Ludvig Axelsson från Täby och Alvin Palm från Spårvägen. Även detta en tresetare, med siffrorna 10-21, 21-18, 21-17.  Rasmus och Wiktor var klara för kvartsfinal!

Kvartsfinalen blir tuffare. De möter tredjeseedade Jesper Borgstedt och Ludvig Petre Olsson från Trollhättans BMK. Rasmus Janmyr HD U15 SM 2016De kämpar väl men det räcker inte enda fram.

Vi lämnar SM för denna gång och tackar Örebro BMK för ett bra genomfört arrangemang!

Sara

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Intern Nybörjartävling Nr 2

Lördagen den 7 februari höll säsongens andra interna nybörjartävling som riktar sig mot spelare som inte har tävlat så mycket tidigare eller bara spelat nivå 1 tidigare. Vilket betydde att detta var tävlingsdebut för ganska många. Trots detta flöt dagen på bra även tack vare många hjälpsamma föräldrar som både hjälpte till med siffervändning och klippning av matchprotokoll.

Även om jag satt i sekretariatet hela dagen och kunde då inte se matcherna verkade de flesta haft det roligt vilket är syftet med tävlingar som denna. Vi hade även många jämna och spännande matcher. Dagens två sista matcher, finalerna i HS U17 och HS U15 var båda väldigt jämna ena en tresetare.

Under dagen lottades det ut ett antal priser bland alla som deltog, men vinaren i varje kategori fick även ett litet pris för vinsten. Dessutom fick ettan och tvåan i varje kategori ett diplom att spara eller kanske sätta upp på väggen hemma.

Vi som satt i sekretariatet vill tacka alla hjälpsamma föräldrar som ställt upp för oss men främst för sina barn, att få hjälp under sådana här event uppskattas oerhört.

Med det önskar vi att alla hade det trevligt och kanske vill fortsätta tävla liknande tävlingar.

U11 Vinnare Kevin Lundgren finalist Benjamin Tran

U11 Vinnare Kevin Lundgren finalist Benjamin Tran

U13 Vinnare Andreas Meltzer finalist Victor Engman

U13 Vinnare Andreas Meltzer finalist Victor Engman

U15 Vinnare Alvar Ehinger och finalist Jon Wittkämper

U15 Vinnare Alvar Ehinger och finalist Jon Wittkämper

U17 Vinnare Philip Chen och finalist Hjalmar Held

U17 Vinnare Philip Chen och finalist Hjalmar Held

U13 Vinnare Emilia Petersson finalist Laura Boderke

U13 Vinnare Emilia Petersson finalist Laura Boderke
U11 Vinnare Lova Bynke finalist Liv Axler
U15 Vinnare Josefine Petersson finalist Cajsa Mortazavi

Isabella Bergman, Tävlingsledare

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Härliga insatser av LUGI i Senior-SM 2016 – Madde tog hem brons i dubbeln!

Under helgen 5-7 februari spelades senior-SM i Trollhättan. Kampen om medaljerna bjöd på högklassig badminton och starka känslor. De som skulle försvara LUGI:s färger under detta mästerskap var på damsidan Madeleine Persson och Linda Häggman respektive Martin Forssberg, Nils Ihse, Simon Widén och Fredrik Bohlin på herrsidan.

För Linda och Fredrik blev det tyvärr respass under fredagens kvalspel. I herrsingeln blev det förlust för Fredrik mot Albin Hjelm, Fyrisfjädern. Siffrorna skrevs till 22-20, 21-16 som trots förlust får ses som ett bra resultat mot en duktig spelare. Även Linda spelade bra i sin singel och pressade Alexandra Derle, GBK, i tre set. Tyvärr slutade det med förlust med siffrorna 21-15, 17-21, 21-17. Både Fredrik och Linda deltog även i dubbel- och mixed. I mixeddubbeln stöter både Linda, i par med Adrian Levin, och Fredrik, i par med Anneli Häggman, på patrull i första kvalomgången. Linda lyckas dock tillsammans med systern Anneli vinna en match i damdubbel för att sedan förlora kvalfinalen mot paret Olyaee/Sjöström från IFK Umeå. Fredrik förlorar tyvärr även sin herrdubbel mot Andersson/Kartberg som till vardags spelar i SBL för Vårvinden.

Simon spelade sin första match mot Dennis Schön från MBK och vann efter tre set genom att gradvis öka kvaliten på sitt spel. I nästa match blev det än tuffare motstånd mot Kistas Sakti Kusuma. Simon spelade riktigt bra i första set men förlorade tyvärr sin andra match.

Nils, som nyligen tagit klivet upp i elitklassen, spelade sitt första senior-SM. Även Nils spelade alla kategorier. I mixed blev det förlust i första kvalomgången mot duktiga paret Elin Svensson/Emil Welinder från Askim, ett par som senare tog sig till kvartsfinal. Dubbel spelades tillsammans med Mattias Löfgren från Varberg. Konstellationen vann första matchen i övertygande stil mot tidigare LUGI-spelaren Jim Alexandersson tillsammans med Mike Rasmussen. I andra kvalomgången blev det dock förlust mot Jesper De Waal/Oliver Blixt Gustavsson med siffrorna 21-19, 21-19. I Nils herrsingel besegrades två spelare från Spårvägen efter jämna matcher. Den första matchen mot Johan Clausén slutade med vinst 27-25 i avgörande skiljeset! Här visar Nils prov på enorm viljestyrka och att han är som bäst när det krävs som mest. Detta innebar att Nils i sitt första SM når huvudtävlingen i herrsingel. Väl i huvudtävlingen blir det dock förlust mot Ulf Svensson, Sollentuna, i tre set. Efter två jämna inledande set tryter orken och sifforna skrivs till 21-16, 19-21, 21-10 till Svenssons favör. Stort grattis till Nils för strålande framgångar i sitt första SM!

Martin Forsberg SM2016För Martin och Madeleine började SM-äventyret först på lördagen då båda var inlottade direkt till huvudtävlingen. Båda spelarna fick det svårt i sina singlar då Mikael Westerbäck och Jenny Wan stod för motståndet. Trots bra spel fick både Martin och Madde därmed se sig besegrade i första omgången i huvudtävlingen. Om man inte lyckas på egen hand får man förlita sig till varandra, något som Martin och Madde gjorde med bravur i tävlingens mixeddubbel. Paret lyckades vinna två omgångar i huvudtävlingen och därmed ta sig till kvartsfinal! Efter inledningsvis skakigt vis besegrades Nilofar Mosavar Rahmani och Niclas Kanebäck i första omgången med 27-25, 21-14. Därefter väntade kvalvinnarna Jenny Carlsson och Joel Ulldal, även i denna match blev det förlängning i första set efter stundtals ofokuserat spel. Resultatet blev till slut 26-24, 21-14 till LUGI-parets favör. Detta innebar alltså en kvartsfinal. Roligt för Martin och Madde att uppnå resultat efter en tid med mindre lyckade resultat i mixeddubbel. I kvartsfinalen tog det dock stopp då Patrik Lundqvist och Berfin Aslan blev övermäktiga.

Martin nådde även kvartsfinal i herrdubbel tillsammans med tidigare LUGI-spelaren Paul Ohlsson som numera spelar för Malmö. Paret inledde tävlingen genom att besegra paret De Wall/Blixt Gustavsson i övertygande stil 21-9, 21-14. I kvartsfinalen stod förstaseedade Richard Eidestedt/Andi Tandaputra för motståndet, något som visade sig bli en alltför svår uppgift för Martin och Paul. Trots mycket bra spel från LUGI/Malmö-parets sida fick de se sig besegrade med 21-10, 21-18.2016-02-07 Madde brons

Madeleine hade tillsammans med Stina Runesson, Aura, mycket stora framgångar i damdubbeln. Efter bra spel besegrades i första rundan Hanna Ekhamre/Julia Ahstrand med 21-19, 21-13. Därefter väntade Umeå-paret Ronak Olyaee/Lisa Sjöström. Efter en gastkramande match lyckas Madeleine och Stina knyta ihop säcken och vinna med siffrorna 18-21, 21-19, 25-23 och lyckan var total. Paret var nu klart för semifinal och medaljen var ett faktum. I semifinalen blev dock slutsegrarna Emma Wengberg i par med Clara Nistad övermäktiga och i och med detta fick Madeleine och Stina ta emot en bronsmedalj!

Sammanfattningsvis var det ett mycket lyckat SM ur LUGI-perspektiv. Nils tog sig in i huvudtävlingen i sitt första SM, Martin tog sig till två kvartsfinaler och Madeleine tog sig till en kvartsfinal samt fick slutligen kröna mästerskapet med en bronsmedalj. LUGI visar därmed på både
spets i och med Madeleines bronsmedalj, och bredd då man fanns representerade i samtliga kategorier i huvudtävlingen. Stort grattis till fina prestationer, vi kommer tillbaka nästa år!

Skribent: Martin Forssberg

Publicerad i Nyheter, Seniornyheter

Välkommen

Hej och välkommen till LUGI Badmintons hemsida. Om du undrar något kontakta oss gärna här.

Hitta till oss

Sponsorer

Tetra Pak - Protects What's Good
Li-Ning
Färs och Frosta Sparbanksstiftelse