Laxaträffen och Halmstads SGP

2016-12-04 DSC_0316

I helgen spelades både Laxaträffen (ABC-tävling) samt Halmstads SGP (Elit-tävling) i Söndrumshallen samt Hallägrahallen i Halmstad.

LUGI var representerade i alla klasser och med väldigt många fina resultat så har jag sållat så pass att jag bara nämner medaljplaceringarna nedan, men oavsett så en fantastisk insats hela LUGI!

DDB

Isabella Bergman/Tove Rasmusson

DSC

Tove Rasmusson

HDB

Gustaf Fjaestad/Simon Widén

HSB

Simon Widén

MD Elit

Martin Forssberg/Madeleine Persson

2016-12-03 DSC_0110

Martin och Madeleine i kvartsfinalen mot Linus Conrad (Halmstad) och Stina Runesson (Aura)

Publicerad i Nyheter, Seniornyheter

Intern ungdomstävling lottad

Nu har vi lottat vår interna ungdomstävling, som spelas den 27 november på Victoriastadion

Klicka på länken för att komma till lottningen:

 https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=C552100B-7FC1-433C-B676-9FF7098AA8EE 

Välkomna!

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Enastående insatser av Lugi Badmintons ungdomar i DM

Årets DM för Skåne gick av stapeln i Malmö Badminton Center. Vilka fantastiska framgångar Lugi Badminton hade!

U17
I herrsingeln slog Isak Sanick sin klubbkamrat Michael Ji, efter stundtals bländande spel från båda sidor. Därefter passade Isak och Michael på att även vinna dubbeln på et timponerande sätt. Helén Yan visade sina färdigheter och blev 3:a i singel.
DM2016 - IsakMichael
U15
Här tog Murong Li guldet i damsingel på ett fint sätt. Efter ett hårt första set, visade Murong sina starka sidor och vann på ett komfortabelt sätt andra set och även den totala matchen. Imponerande Murong!
DM2016-Murong

I herrdubbel vann Christian Möller guld tillsammans med Kevin Thai från Christianstad stort med ett fantastiskt spel mot Tim Mörck och Isak Gunnarsson
DM2016-Christian
Murong och Christian tog även hem mixed dubbel pokalen med ett bländande spel mot Tim och Tania Mörck.
DM2016-MurongChristian
U13
Här lyckades både Lucas Nilsson och Yunshan Luo ta sig till semifinal. Jättebra gjort!

/Håkan

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Lugi 4 har äntligen kommit igång med seriespelet!

På grund av få lag i division 3 så blev första serieomgången inställd och det blev först nu denna helg seriespelet kom igång.

Sju stycken förväntansfulla spelare drog i väg upp till Mörrum. Efter att ha laddat upp med en lunch på Max i Kristianstad kom vi fram till Norrevångshallen i ett regnigt Mörrum.

Vi började med att möta Christianstad BMK. Tove, Isabella, Michael och Christian visade vägen direkt, genom att vinna sina dubbelmatcher. Marcus, som är en klippa på Herrsingeln, visade fint spel och vann herrsingel 1 och även Pontus vände till sin match på herrsingel 3 på ett suveränt sätt. Tove och Håkan kunde sedan på ett enkelt sätt i mixed säkerställa slutresultatet 6-2.

Mot Team Blekinge Väst blev det svårare och det blev förlust med 3-5. Marcus och Håkan vann herrsingel 1 och 2, men därefter ville det inte gå vår väg. Tove förlorade en jättehård tresetare, Christian förlorade sin singel hårfint och i första dubbeln blev det förlust 22-20 i avgörande set. Hade vi haft hemma match i stället så…

Totalt sätt gjorde vi en bra insats, och det var härligt att träffa de andra LUGI-lagen på Restaurang Godset senare på kvällen för att höra hur det gått för dom. Bra ordnat Paul!

/Håkan Möller

Marcus, Isabella, Håkan, Tove, Michael, Christian och Pontus på golvet, efter segermatchen mot Christianstad

Marcus, Isabella, Håkan, Tove, Michael, Christian och Pontus på golvet, efter segermatchen mot Christianstad

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter, Uncategorized, Veterannyheter

Familjefest vid Kinnarp Interior Open

Ungdomstävling i Helsingborg med Nivå 1, Rookie Tour (RT) och Nivå 3, Master Junior Tour (MJT).

LUGI var där med 17 spelare – tre i MJT och 14 i RT. Dessutom var lika många föräldrar där – nej, faktiskt fler, många hade båda sina föräldrar med. Vilket föräldragäng!

Det var så roligt att se hur föräldrarna var med vid banan på ett så positivt sätt, gick in vid pauser och mellan set och stöttade och uppmuntrade på bästa sätt. Bosse och jag har varit eller är tränare för de flesta av ungdomarna och åkte till Helsingborg för att titta och gick såklart in och coachade lite också. Det gick riktigt, riktigt bra för LUGI-spelarna. Det var fantastiskt att se hur de verkligen gav allt och kämpade för varje boll.

Härligt att se också hur juste och trevligt alla LUGI-spelare uppträder! Tack ungdomar – det glädjer ett LUGI-hjärta!

Mest familjefest blev det för familjen Toncev där Helena vann U15 i RT och Viktor var i final i HS U15 RT och familjen Petersson där Emilia vann U13 och Josefine vann U17!

Helena Kinnarp

Helena tar guld i U15 RT

 

Det blev fler vinster än så till LUGI: Yunshan Luo vann HS U13 i MJT och Oskar Hansson vann HD i U15 MJT. I Rookie Tour hade vi även Andreas Meltzer och Alvar Ehinger i semifinal. Riktigt starkt av Alvar som bara spelat några få tävlingar tidigare!

Kinnarp Andreas

Andreas och Alvar vinner brons! (Andreas på bild)

 

Yunshan vann HS U13

Yunshan vann HS U13 MJT

Några av familjerna fångade jag på bild: Familjen Toncev med Filip, Viktor och Helena. Familjen Petersson med Emilia och Josefine och Oscar Trinh med pappa

Familjen Petersson

Familjen Petersson

Toncevs Kinnarp

Familjen Toncev

Trinh Kinnarp

Familjen Trinh

/Lotten Wengberg

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

LUGI:s finalister i SJöbo Cup

Liv Axler och Lova Bynke i DS U11Sjöbo Cup Lova och Liv

Emilia Petersson i DS U13Sjöbo Cup Emilia

Shantanu Sharma i HS U13Sjöbo Cup Shantanu

 

Tvillingarna Jonathan och Richard Andersson på väg till Sjöbo – laddade inför sin första tävling i nya klassen U15.Sjöbo Cup Jonathan och Richard

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

SJT U17 och U19/Elit i Jönköping 22-23 Oktober

IMG_1605

I helgen spelades SJT U17 & U19/Elit i Jönköping. På fredagen begav sig samtliga laddade LUGI-spelare upp till Jönköping för en helg full av spel.
LUGI Badminton var representerade av hela 8 spelare, 2 stycken i U17 klassen och 6 stycken i U19/elit.  U17 klassen bjöd på tufft motstånd med Sveriges bästa spelare men Johanna och Helen kämpade på bra.
I U19/Elit blev det medaljregn för LUGIs del med hela 6 medaljer. Madeleine vann både singel och mixed tillsammans med Martin, men i finalen i dubbel fick hon och dubbelpartnern Stina Runesson, Aura tyvärr se sig slagna efter en jämn 3-setare.

IMG_1592
Martin tog en bronsmedalj i singel efter en jämn 3-setare i semifinalen. Sen vann han mixeden tillsammans med Madeleine efter en svajig 3-setare i finalen och även ett guld i dubbel tillsammans med Nils.
Nils gjorde väldigt bra ifrån sig och tog sig till en andra plats i singel. Han tog också ett guld i dubbel tillsammans med Martin efter bra spel.

IMG_1550
Christine spelade mycket bra under helgen och lyckades ta sig vidare från gruppen, därefter tog ett stopp efter en välspelad match mot klubbkompisen Madeleine.
Linda och Marcus kämpade på bra i U19/elit men lyckades trots bra spel inte ta sig vidare från gruppen.

IMG_1531 IMG_1583 IMG_1588

Alla segrare och resultat kan hittas här: Länk till TournamentSoftware

Tack för mig,

Marcus Nilsson

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter

Nybörjartävling den 27 november på Victoria!

Välkomna LUGI-spelare i åldersklasserna U9, U11, U13, U15 och U17/U19 till nybörjartävling på Victoriastadion söndagen den 27 november 2016.

Detta är säsongens första interna LUGI-tävling som riktar sig till dig som inte har tävlat alls, endast några gånger tidigare eller har varit med i enstaka tävlingar på nivå 1. Tävlingen spelas i singel där vi strävar efter att alla ska få flera matcher.

Läs mer och anmäl dig under menyn Arrangemang!

Publicerad i Uncategorized

LUGI’s härliga insatser på Sjöbo Cup

Undertecknad var på plats under första speldagen i Sjöbo Cup och det var fantastiskt att se alla Lugi-kompisar utspridda över banorna denna lördag. Från läktarna fick vi i publiken chans att följa många Lugi-matcher mer eller mindre samtidigt (om man inte som jag fastnade framför utdragna nagelbitare i U11). SjöboCup 2016

Det är härligt att se hur sportsligt alla våra juniorer uppträder och hur tävlandet bidrar till klubbgemenskapen. Föreställ er Benjamin som siffervändare på bana 8 medan Carl springer i skytteltrafik för att ge honom ställningen i Oscars match på bana 7. På bana 6 spelar Andreas och Kevin kvartsfinal medan Liv och Lova värmer upp för final. I andra hallen pågår det då i samma ögonblick ännu fler Lugi-bragder. Tjejerna skördade alla förstapriser i U11-U13-U15 och killarna tog hand om första, andra och tredjeplats(er) denna lördag.

Helena Toncev -Sjöbo Cup

Helena Toncev

Viktor Toncev och Victor Hylander - SjöboCup 2016

Viktor Toncev och Victor Hylander

Magnus Lindvall

Publicerad i Uncategorized

Välkomna till LUGI Euro Finans Cup 2016

LUGI Euro Finans Cup 2016 spelas på Victorastadion i Lund den 12-13 november.

Tävlingen spelas i A-klass, B-klass, C-klass och Veteran V35-V60

Sista anmälningsdag är 22 Oktober 2016

Inbjudan och länk till anmälan hittar du under menyn Arrangemang

Publicerad i Nyheter, Seniornyheter

Välkommen

Hej och välkommen till LUGI Badmintons hemsida. Om du undrar något kontakta oss gärna här.

Hitta till oss

Sponsorer

Tetra Pak - Protects What's Good
Li-Ning
Färs och Frosta Sparbanksstiftelse