Klubbresa till Frölundaspelen 2015

Hej,

Den 25-26e April åker LUGI Badminton till Göteborg och Frölundaspelen tillsammans. Det kommer kosta 500 kr per person, och då ingår resa, boende samt tävlingsavgifter. Spelarna står själva för maten.

Tävlingen vänder sig till spelare på nivå 3 (dvs. ingen nybörjare tävling) och då i klasserna U9-U17, samt klass Elit, A & B. För mer information om tävlingen, anmälan etc. se inbjudan här: Inbjudan Klubbresa 2015

Med vänlig hälsning,

Gustaf Fjaestad, Håkan Möller, Mia Wengberg och Sebastian Larsson

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter, Veterannyheter

Senior-SM i Uddevalla

I helgen spelas Senior-SM i Uddevalla, och redan idag spelades kvalet, med bra resultat för LUGIs spelare. Klicka på namnen nedan för att se resultat samt kommande matcher för respektive LUGIs spelare.

Bra jobbat!

/Gustaf Fjaestad

 

Publicerad i Nyheter, Seniornyheter

Härliga insatser i Lag – SM U15 i Uppsala!

I helgen spelades Lag-SM U15 I Uppsala och LUGI var på plats med ett taggat gäng. På herrsidan spelade Isak Sanick, Rasmus Janmyr och Johan Hultqvist och på damsidan Johanna Sjöstedt, Helena Yan och Annika Stein.Lag-SM U15

Vi blev lottade i en pool med Bergsåker och Täby, där vinnaren gick vidare till spel om 1-4:e plats, 2:an till spel om 5-6 plats och 3:an till spel om 9-10 plats.

Första matchen var ett mycket jämt möte mot Bergåker. Isak och Johan började med att ta hem HD i en spännande tresetare mot Morris Rudberg och Anton Hansson. Därefter blev det tre förluster på raken i DD, HS1 och DS1, men ett bra spel och många spännande bollar! Helen och Annika mötte Olivia Wänglund och Vera Wallin, Isak mötte Hugo Hörnlund och Johanna mötte Oliva Wänglund.
Rasmus lyckades sedan vinna HS2 mot Johan Sundvisson i ännu en spännande tresetare! Efter en förluster i DS2, fick vi ytterligare en vinst i ännu en tresetare när Johan slog Morris Rudberg. Nu stod det 3-4 och Annika tog sig an DS3 mot Izabella Bergman. En kanoninsats från Annika, som efter tre jämna och spännande set 17-21, 21-17, 21-19 tog hem vinst! Vi föll dock som lag på mållinjen med en förlust i mixed och Bergsåker vann med 5-4.

Andra matchen var mot 2:a seedade Täby, som vann hela Lag-SM.
Här blev motståndet för tufft och vi förlorade tyvärr med 9-0 efter flera kämpainsatser.

Därmed var det klart att vi skulle spela om 9:e och 10:e plats på söndagen, och först kl 11. Det var bara att ladda om och ta nya tag. Hela laget spenderade flera timmar inne på Fyrishovs äventyrsbad innan det blev Tacobuffe på kvällen och besök på Scanidinavian Masters som spelades samma helg på Fyrishov. Verkligen inspirerande att se badminton i världklass!

När vi la oss på lördag kväll var det ett lite tilltuffsat lag. Vi hade en i laget som mådde lite illa, en med blå tånagel, en som nästan tappat rösten och en med magknip. Hur skulle detta sluta?

Men morgonen därpå var krämporna som bortblåsta och vi tog oss an Botkyrka om 9:e platsen. Alla hade verkligen siktet på vinst och det gick hela vägen! Vilken laganda! Lagspel är något speciellt! Johan och Isak tog hem HD med ett rysande inledande set 26-28, Johanna och Annika tog hem DD, Johanna DS1, Helene spelade ett jättebra spel trots känningar i låret och vann DS2, Annika tog hem DS3 och Johan HS3. Rasmus var så nära att ta hem HS2 och XD tillsammans med Helen blev ännu en spännande tresetare! Det slutade 6-3 med bra spel och fina resultat även i de förlorade matcherna.

LUGI blev 9:a i lag SM!

Tack för en härlig helg, med mycket skratt, upplevelser och härliga insatser från hela laget!

Stolta lagledare
Sara & Jenny

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

En lyckad badmintonsöndag i Helsingborg

Det vara 13 taggade LUGI-juniorer som åkte till Helsingborg för att spela i Åke Sandins Minnestävling, en tävling på nivå 1. För alla utom Oskar Hansson var det första tävlingen utanför LUGI. Fast det kunde man verkligen inte se. Alla spelade med fullt ös och härlig entusiasm. Eller som någon sa till sin mamma: Har jag gått upp 6.30 så ska jag vinna!

Stormen Egon ställde till med lite WO när vägar hade blockerats av nerfallna träd, så både Andreas Meltzer och Kajsa Sander fick två WO i poolen. Lite trist med WO men belöningen var att gå vidare till slutspelet.

När det inledande poolspelet var klart hade vi hela 9 spelare i slutspelet: Andreas, Oskar, Elliot Odén, Viktor Toncev, Lisa Sander, EllenWinter, Noah Karlsson, Kajsa och Helge Hybbinette. I deras första tävling!

I U15-klassen gjorde Noah en kämpainsats och spelade helt jämt mot slutsegraren. I U13 tog sig Lisa till semifinal efter en välspelad och spännande tre-setare mot Ellen. Helge vann en match i slutspelet och tog sig även han till semifinal. Som jag skrev innan: i deras första tävling!

Oskar överraskade mycket positivt. Blev starkare och starkare för varje match. Klev in på banan härligt taggad och helt fokuserad i varje match. Kämpade på varenda boll och var verkligen starkast när det gällde. Vann alla jämna set, 22-20, 21-19. Han släppte inte ett set på hela tävlingen! Finalen mot Markus Bjelk från Fridhem blev en riktig nagelbitare och mamma Katharinas puls var nära max. Matchen var riktigt tuff och båda spelarna var stundtals ordentligt trötta. Oskar bet ihop och fortsatte att hålla trycket med långa servar och bra clear. Kanonbra Oskar! Grattis till segern!

Det var fascinerande att märka att ungdomarna verkligen blev bättre och bättre för varje match. De tog till sig råd från föräldrar och tränare och förändrade sitt spel – precis när det behövdes; längre servar, variera med korta bollar, tryck till ordentligt! Härligt att se!

Förutom att se dessa kämpar i sin första tävling fick Bosse och jag chansen att träffa deras föräldrar.

Alla så fantastiskt positiva och inspirerande. Tack för att ni fixar så bra för era ungdomar och är med och stöttar dem! Ungdomarna fick pokaler och medaljer – ni får en guldstjärna!

/Lotten Wengberg

2014-01-11 Lisa 2014-01-11 Helge2014-01-11 Noah 2014-01-11 Oskar

Fyra medaljörer med sina pokaler: Lisa Sander, Helge Hybbinette, Noah Karlsson och Oskar Hansson

Publicerad i Uncategorized

Seriesammandrag 10/1 -15

Tyvärr har det varit lite skralt med information från seriespel: Resultaten från de tre föregående sammandragen har varit lite blandade. LUGI 1 har gjort bra ifrån sig, medan de andra LUGI-lagen har spelat ömsom bra och tagit poäng och spelat ömsom mindre bra, och därmed förlorat poäng när man kanske skulle ha vunnit. Detta gäller främst LUGI 3 som bland annat förlorade bägge poängen mot Kävlinge. Gällande de andra Lugilagen skall komma ihåg att både LUGI 2, LUGI 4 och LUGI 5 gick upp en division – till division 1, division 2 respektive division 3 från förra säsongen, och har därmed haft en tuff uppgift framför sig.

Hursomhelst så var det ett nytt seriesammandrag i Lund den 10 januari, totalt säsongens fjärde sammandrag. Den här gången spelade division 2 Syd B i Victoriastadion, Lund, med LUGI 3 och LUGI 4. LUGI 3 mötte ett försvagat Malmö BK 2 och ledde med 4-1 när herrsinglarna återstod. Tyvärr får man väl säga så förlorade LUGI alla tre. Liten besvikelse men ändå en förbättring från förra matchen mot Malmö, 1 poäng är 1 poäng. LUGI 4 mötte Skälderviken. Även här blev det delad pott, 4-4.

 I den andra omgången möttes de bägge Lugilagen, där LUGI 3 tog en komfortabel seger med 6-2.

Sammandraget flöt på fint, hade bra hjälp i sekretariatet av Mats, Björn, Anders och Lotten, tack till er alla, och tack till alla LUGI-spelare som kämpar på för sitt lag.

 Mvh

Per Johansson, lagledare LUGI 3

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter, Veterannyheter

Alla LUGIs ungdomar som var med i DM Skåne tog medalj!

I helgen har Distriktsmästerskap spelas landet runt.

LUGIs ungdomar gjorde ett jättebra DM! Alla som var med tog medalj! Helt fantastiskt! 6 guld, 5 silver och 4 brons!

Följande spelare tog guld och kan kalla sig distriktsmästare 2014:
* Annika Stein DS U13,
* Annika Stein DS C,
* Birna Ragnarsdottir  DD U13,
* Johanna Sjöstedt DS U15,
* Johanna Sjöstedt/Helen Linwen Yan DD U15,
* Johan Hultqvist/Isak Sanick HD U15.

Stort grattis!

Alla resultaten hittar ni här

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

LUGI Euro Finans Cup 2014 – Färdigspelad

I helgen har Euro Finans Cup 2014 spelats. Tack till alla deltagare, ett stort tack till alla funktionärer som varit på plats, alla som hjälpt att planera och förbereda för tävlingen, tack till ATL och ett stort tack till Euro Finans. Ni har alla hjälpt till att göra denna tävling så bra som möjligt!

Följande LUGI-medlemmar tog guld i sina respektive kategorier:

  • HD V35: Per Johansson / Staffan Thorsén
  • MD V40: Staffan Thorsén / Tanja Karlsson
  • HS V45: Per Johansson
  • DD A: Sandra Wendt / Mia Wengberg
  • MD A: Mia Wengberg  / Dante Wid
  • DS B: Emma Bovin

Jag hoppas vi ses igen 2015. Alla resultat finner ni här: Resultat

Med vänlig hälsning,

Gustaf Fjaestad

Ordförande & Tävlingsledare

NamnlösEuroFinans. Vi snackar inte - Vi betalar.

 

Taggar: ,
Publicerad i Juniornyheter, Nyheter, Seniornyheter, Veterannyheter

LUGI Badminton arrangerar Sweden Junior Tour tillsammans med Aura och MBK

Den 31 januari  - 1 februari 2015 arrangerar LUGI Badminton Sweden Junior Tour – Malmö/Lund tillsammans med Aura och MBK. Inbjudan finner du under menyn Arrangemang.

Publicerad i Juniornyheter, Nyheter

Rapport från Veteran EM i Portugal

VetarnEM2014 -lagbildNär sensommaren närmar sig då är det varje år dags för antingen EM eller VM för Veteraner. Mitt första veteran-EM gjorde jag i Hillerød tvärs över sundet 1995. Då spelade jag i +45-klassen. Den som är haj på matte kan snabbt räkna ut att när jag nu åkte ner till Caldas da Rainha i Portugal så spelde jag i +65-klassen.

Det finns nog ingen badmintontävling med fler deltagare än Veteran-EM och veteran-VM. Mer än 800 deltagare från 31 länder deltog. Förra året deltog 924 spelare från 40 länder i VM i Ankara i Turkiet. Detta var mitt åttonde veteran-EM! Det är kanske inte så konstigt då att tävlingen varar en hel vecka.

I år var vi fyra i mitt resesällskap. Syrran Lisbeth spelar i +70-klassen, den äldsta klassen. Sen följde också Bosse med och så kusin Rose-Marie, som aldrig tidigare sett en enda badmintonmatch. Precis som vid alla tävlingar så lär man känna massor av trevliga människor. Det speciella med EM och VM är ju förstås att man lär känna spelare från andra länder och det blir ett kärt återseende varje år. Fast även de svenska spelarna träffar jag nästan enbart vid mästerskap. Om ni bara visste vilket härligt veterangäng Sverige har. Där finns det massor av jäklar-anamma och glada skratt.

Entré i tävlingen gjorde jag på måndag förmiddag med damdubbel där jag spelade i +60-klaasen eftersom jag spelade ihop med Jessy Havelaar från Holland. Vi vann första ganska klart efter en period där jag servade som i en dröm – tror vi tog tio poäng i rad varav flera servess på min serve.

Andra tappade vi och sen blev det ett rafflande tredje set. Förarglig förlust i tredje med 23-25. Kanske en liten tröst att engelskorna som vi mötte sen gick till semifinal, där de föll lika tight, 19-21 i tredje.

VeteranEM2014 - LottenBronsMina inledande två singlar gick som på räls. Först mötte jag en engelska och sen en spanjorska, fast från Tyskland, med ett rätt häftigt humör. Hon gillade inte mina droppar och svor – på tyska – så det osade när hon inte hann fram. Jag kan också en hel del svordomar på tyska, så jag hade lite svårt att hålla smilbanden i styr när hon vräkte av sig som värst. I semifinalen visste jag att det skulle bli tufft motstånd, då jag ställdes mot regerande världsmästaren Jette Nielsen från Danmark. I början av matchen hade jag svårt att hålla bollen innanför linjerna och kom under med 1-6 direkt. Sen var det jämnt spel hela vägen, och jag tappade första med 16-21 – de där irriterande missarna i början.

Andra set var superjämnt och kunde gått hur som helst. Nu blev det förlust med 25-27. Det spelar ingen roll hur många tävlingar jag spelat genom åren – jag får gelé i både armar och ben varenda gång jag spelar match! Det kändes som om de var jag som gjorde de flesta poängen, både de jag slog ut och de som hamnade på banan. Roligt att Jette sen gjorde en bra match i finalen mot den duktiga ryskan.

Anders Persson, också från LUGI, gjorde imponerade dubbelmatcher i +50 med tidigare LUGI-spelaren Nils Carlsson. De vann först mot ett hemmapar från Portugal, sedan slog de ett semiseedat rysk/norsk par i en riktigt välspelad och jämn match, 28-26 i första. Även i kvartsfinalen mot det

seedade engelska paret spelade de klokt och bra, så det var nog orken som tröt i tredje. Anders var rörd till tårar över hur bra det gick. Han hade inte räknat med spel på fredagen så den planerade cykelturen med Bosse i de vackra portugisiska omgivningarna fick ställas in.

Systrarnas inbördes medaljliga vann Lisbeth den här gången med silver i mixed +70 tillsammans med norrmannen Knut Liland. Fantastiskt roligt!

VeteranEM2014 - 1Nästa år tänkte jag fira 20-årsjubileum i veterantävlingar med VM i Helsingborg!

Lotten

Publicerad i Nyheter, Veterannyheter

LUGI Euro Finans Cup 2014 – Lottning klar

Lottningen till LUGI Euro Finans Cup 2014 är klar.

Den finns att hitta på tournament software: Lottning

Vi behöver fortfarande frivilliga som kan tänka sig att ställa upp i sekretariatet. Inga förkunskaper krävs, och erfaren spelare och tävlingsansvarig kommer vara på plats. För att anmäla er, fyll i era kontaktuppgifter på en passande tid i länken nedan, eller maila info@lugibadminton.se.

Fyll i här

Tack på förhand,

Gustaf Fjaestad

 

Publicerad i Nyheter, Seniornyheter, Veterannyheter

Välkommen

Hej och välkommen till LUGI Badmintons hemsida. Om du undrar något kontakta oss gärna här.

Huvudsponsor

EuroFinans. Vi snackar inte - Vi betalar.

Sponsorer

Tetra Pak - Protects What's Good
Li-Ning
BSharp
Färs och Frosta Sparbanksstiftelse